Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
MDF
(Foto: MDF)

ALLEGRO MA NON TROPPO:
‘Nisam razumjela i drago mi je zbog toga’

(Foto: MDF)

Za vrijeme trajanja 58. međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku, portal TRIS svakodnevno će objavljivati najbolje radove mladih novinara okupljenih u festivalskoj novinarskoj radionici NORA.

Predstava ‘Allegro ma non troppo’, Zero en Conducta Company, Barcelona, Španjolska (HNK u Šibeniku)

 

Predstava govori o jednom mladom paru. Djevojka se predomišlja hoće li otići dok je dečko uveseljava i nagovara da ne otiđe.
Rita Gaćina, 11

 

Glumci su se uživjeli u uloge. Jedino što mi je smetalo bilo je to što je jedan dječak stalno lupao nogom od stolicu.
Petra Mušić, 10

 

Predstava mi se nije baš svidjela jer glumci međusobno ne komuniciraju i sve je u crno-bijeloj boji. Kazalište je bilo poluprazno i gledatelji su se smijali, iako predstava nije bila nimalo smiješna.
Lana Žaja, 16

 

Nije mi se svidjelo što scenografija nije bila popunjena šarenim bojama. Šteta što nije došlo više ljudi jer ne bi požalili, već bi uživali u njoj kao i ja.
Karla Dugopoljac, 13

 

Ovo je izvedba koja nam bez suviše riječi daje izravan uvid u osjećaj zvan ljubav i u sve ono dobro i loše što se događa u vezama. Mislim da je cilj ove predstave buđenje osjećaja među nama kako bismo shvatili da je ljubav bez obzira što je ona slijepa, osjećaj vrijedan divljenja.
Marija Gabrilo, 12

 

Predstava mi se svidjela, ali je nisam razumjela i drago mi je zbog toga jer svaki put kada pokušam razumjeti drukčije je i mašta mi proradi.
Ariana Copić, 12

 

Ova predstava se izvodila pokretima tijela kojima su glumci željeli pokazati ljubav jedan prema drugome.
Sara Uzelac, 12

 

Koristeći samo objekte i scenske pokrete, dvoje su glumaca prikazali predivnu priču o ljubavi i nedostatku ljubavi. Scenski pokreti glumaca bili su fantastični, besprijekorno uvježbani, savršeno usklađeni.
Leonarda Živković, 14

 

Na početku nisam baš razumjela radnju, ali kasnije sam sve shvatila. Glumac je prstima napravio malenog čovjeka i tako glumio svog lika. Glumica je na kosu stavila masku i tako glumila sve do kraja.
Anamaria Vuletin, 10
Sve tekstove nastale u MDF-ovoj novinarskoj radionici možete čitati OVDJE.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI