Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
izborište / predsjednik RH
Zoran Milanović:  Ćorić je, prema Plenkovićevom nalogu, radio pritisak da se Škugora instalira za menadžera u INI,  postoje svjedoci…

Zoran Milanović:
Ćorić je, prema Plenkovićevom nalogu, radio pritisak da se Škugora instalira za menadžera u INI, postoje svjedoci…

Najprije podjela počasnih činova braniteljima, njih 71, nagrađenih počasnim titulama brigadnih generala, a potom je predsjednik Republike Zoran Milanović stao pred novina na Pantovčaku i krenuo u ekstenzivno oslikavanje stanja u državi, koje će, naravno, upravo on, kao budući premijer, promijeniti. Uključujući i status Ustavnog suda. Izjava Zorana Milanovića posebno se s nestrpljenjem očekivala jer joj je prethodila objava HDZ-ovog Olega Butkovića na Facebooku u kojoj navodi da će Milanović sutra podnijeti ostavku na dužnost predsjednika države. Milanović, međutim, ponovlja što je govorio i dosad- da ostavku na dužnost predsjednika Republike neće dati.

-On je lažov, taj čovjek laže i mi bi sad trebali vjerovati jednom lažovu koji se konzultira s kravom?!. Pa, neka se nastavi konzultirati s kravom- rekao je Milanović i sugerirao novinarima da se umjesto toga vrate na važniju temu- plinsku aferu u kojoj je, kako je rekao, zamračeno preko 120 milijuna eura.

-Znamo kakva je situacija, to je išlo preko istočne Slavonije gdje HDZ ima kontrolu, prodano je dilerima koji su zaradili. To ih je na kraju raskrinkalo, mene ne zanima Škugor nego kako je došlo do toga da on postane menadžer s takvim ovlastima. Je li DORH to ikad ispitao, gdje su ljudi koji su radili na tom predmetu- to su za Milanovića prava pitanja, a ne opservacije jednog Butkovića.

Bilo bi bolje da on i Plenković, dodaje šef države koji želi biti premijer, objasne plinsku aferu, iako Butković s njom nema veze, ali imaju Plenković i Ćorić– reći će, optužujući Ćorića da je, prema Plenkovićevom nalogu, radio pritisak za instaliranje Škugora na menadžersko mjesto u INA-i, za što, tvrdi, postoje svjedoci. Imali su jasan plan, kaže, i tko bi to sad trebao istražiti, “zvijezde pjevaju” ili DORH, pita se u svom stilu Milanović, i dodaje: Zašto Turudić treba doći? To je pitanje za kravu, ali i za Plenkovića!

Ostavku, ponovio je, neće dati, to bi bilo vrlo neinteligentno, kaže, jer ” imamo posla s ljudima koji su vrlo krimogeni”.

-Bilo bi zakonito i ustavno da sam ja kandidat SPD-a na listi, postoje srodni zakoni koji predsjedniku dopuštaju kandidaturu na listi za EP. To znači da sam ja htio biti napadno neovisan. Što se dogodilo da bih ja od te pozicije prije četiri godine bio natjeran, doveden, do toga da sad moram ovako? To nema veze s ustavnošću- ističe, čudeći se odakle im ( novinarima ) ideja da bi trebao dati ostavku.

-Zar od onoga koji tvrdi da ne postoje poruke iz mobitela Josipe Rimac, da se toga ne sjeća? Neću reći da je to netema, ali ne znam što bi više o tome rekao…o ostavci smo sve rekli- odgovorio je Milanović, prenosi Index.hr.

Svjestan je, međutim, da ovakvo postupanje nije idealno i da ide na njegovu i štetu stranke ( SDP-a op.a. ), a da ima posla s pristojnim ljudima, možda bi sve uradio drugačije. Da je kandidat išao bi u debatu, a to što nije kandidat Plenkoviću je samo izgovor da se s njim  ne sučeli. Uvjeren je da bi u debati Plenkovića zgromio, pretvorio bi ga u kulisu- samouvjereno će Milanović.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI