Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
akcija reakcija
Veliki prosvjed na Markovom trgu danas u 11 sati: “Dosta je! Odmah na izbore”

Veliki prosvjed na Markovom trgu danas u 11 sati:
“Dosta je! Odmah na izbore”

U Zagrebu je danas na Markovom trgu s početkom u 11 sati prosvjed  nazvan “Dosta je! Odmah na izbore”protiv HDZ-a i Vlade Andreja Plenkovića i njohove desetljetne štetne politike, korupcije, kriminala i posvemašnje devastacije i osiromašenja Hrvatske i hrvatskog društva, iseljavanja, depopulacije, uništavanja i privatizacije zajedničkih resursa, unazađivanja obrazovnog i zdravstvenog sustava, gospodarstva, poljoprivrede, kulture, pravosuđa, slobode medija… kako se obrazlaže. Priređuje ga glavina hrvatske oporbe predvođene političkom platformom Možemo!, te SDP, Centar, HSS, GLAS, SSiP, Radnička fronta, Socijaldemokrati, Hrvatski laburisti – stranka rada, Fokus, Narodna stranka – Reformisti, IDS, PGS… i drugi, uz veliku podršku građana.

-Nećemo dozvoliti Plenkoviću da od Hrvatske napravi zemlju nalik na Orbanovu Mađarsku ili Vučićevu Srbiju – dođite na prosvjed da mu zajedno jasno i glasno kažemo da je njegovom korumpiranom režimu kraj! – vele organizatori prosvjeda i objavljuju korisne informacije za građane koji dolaze na prosvjed.

-Dva su glavna pravca kretanja prema Markovom trgu: 1)    Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Dverce – Ćirilometodska – Markov trg i 2)    Trg bana Jelačića – Radićeva – Zakmardijeve stube – Ćirilometodska – Markov trg. Dolazak kroz Kamenita vrata nije dozvoljen i bit će dostupan isključivo za stanare, osobe s invaliditetom i osobe s teškoćama u kretanju. Preporučeno je korištenje javnog prijevoza umjesto automobila. – kažu te još preporuka za građane objavljuju na poveznici ovdje.

Šalju i kartu pravaca kretanja – prilaza povijesnom Markovom trgu, a koji je, podsjetimo, već godinama zatvoren za javnost po odluci čelništva HDZ-a.

 

-Zahtijevamo smjenu Turudića koji ne smije biti glavni državni odvjetnik! Zahtijevamo da se odmah raspusti Sabor i raspišu izbori! – ističu organizatori prosvjeda koji pozivaju i mole građana da poštuju upute i da u slučaju nejasnoća kontaktiraju redare u istaknutim prslucima.

Evo u nastavku nekoliko plakata s nekim prosvjednim porukama.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI