Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
IZDVOJENO
Splitski vikend Sergeja Trifunovića: Dobio 1500 eura kazne i jednogodišnju zabranu ulaska u Hrvatsku

Splitski vikend Sergeja Trifunovića:
Dobio 1500 eura kazne i jednogodišnju zabranu ulaska u Hrvatsku

Bio je ovo ružan hrvatski tjedan Sergeja Trifunovića, poznatog srbijanskog glumca i političara. Zbog držanja psa bez nadzora i vrijeđanja policajca na splitskoj plaži Kaštelet, Trifunović je priveden uz prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Općinski  preršajni sud u Splitu ekspeditivno ga je kaznio s 500 eura kazne i još 50 eura sudskih troškova. A kako nije ostao samo na tome, nego je u dva dana boravka na splitskom području počinio čak pet prekršaja, pritom grubo vrijeđao policajce, zaradio je i zabranu ulaska i boravka u Europskom gospodarskom prostoru ( EPG ), a to podrazumijeva sve članice EU te Norvešku, Island i Lihtenštajn, u koje neće moći ući godinu dana.

Trifunović se u popodnevnim satima  kupao, zajedno sa svojim psom, njemačkim ovčarom, na splitskoj plaži Kaštelet. Kako je riječ o plaži na kojoj nije dozvoljeno kupanje psima, netko od kupača na Kašteletu pozvao je policiju koja je vrlo brzo stigla i utvrdila da  je pas bez nadzora na što su upozorili Trifunovića, a on im uzvratio uvredama, te je priveden u policijsku postaju.

Dobio je prijavu za narušavanje javnog reda i mira a potom mu je na Općinskom prekršajnom sudu izrečena i novčana kazna od 500 eura. Kazna ga je silno iznervirala, tvrdio je da se na plaži nigdje ne vidi znak zabrane kupanja za pse, te je na društvenim mrežama sasuo pravu salvu uvreda na račun hrvatske policije koju je na Instagramu usporedio s ustašama i zaradio jednogodišnju zabranu ulaska u Hrvatsku ali i na područje još 29 europskih zemalja koje su članice Europskog gospodarskog prostora. Novu novčanu kaznu, zbog objavljivanja neprimjerenog sadržaja na društvenim mrežama, u iznosu od 1000 eura, platio je na Bajakovu.

-Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri uhićenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju te iznudi od preko 1500 eura. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lijepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom (poserem) biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što mi niste stigli otvoriti Loru u pola noći i pokazali strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje dupe poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Bleiburgu. Bit ćemo na identičnim stranama kao onomad- istresao je nakon svega Trifunović u svojoj objavi na Instagramu.

Poručio je, također, da više nikada neće doći u Split. Po povratku u Srbiju, za “Vreme” na pitanje novinara što se to desilo, kazao je : “Desio mi se pakao, eto, što se desilo”.

Foto:Amir Hamzagić/ATAImages

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI