Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
koncert
Spektakl na tvrđavi sv. Mihovila: Bonobo oduševio publiku!

Spektakl na tvrđavi sv. Mihovila:
Bonobo oduševio publiku!

Piše: Ante Deković

Pravo spektakl za 10. jubilarnu sezone na tvrđavi sv. Mihovila, priredio je Bonobo, jedan od najomiljenijih svjetskih glazbenika, majstor kombiniranja stilova i godinama headliner velikih svjetskih festivala.  Održao je u Šibeniku, na jednoj od najljepših pozornica na otvorenom, gotovo dvosatni koncert za pamćenje.

Rasprodan koncert i intimna atmosfera ponovo su pokazali da je pozornica tvrđave sv Mihovila sa svojih malo manje od 1100 sjedala, idealna, ali i jedinstvena za izvođače elektro, jazz, trip hop, lounge muzike, kao šta je Bonobo i sam komentirao.

Simon Green, umjetničkog imena Bonobo, koji je do sad 7 puta nominiran za prestižnu Grammy nagradu na sceni je više od 20 godina, u Šibenik je došao u sklopu svoje aktualne turneje, albuma Fragments iz 2022 godine s kojega je odsvirao stvari poput Polyghost, Roswood, Counterpart, Age of Phase a domaću, i u velikom broju stranu publiku, oduševio je i starijim hitovima kao šta su Tides, Shadows, First Fires, Stay the Same. S albuma Migration iz 2017 godine, za koji je Bonobo dobio svoju prvu Grammy nominaciju odsvirao je Surface, Bambro Koyo Ganda, Braek Apart a koncert je završio sa hitom Kerala.

Bonobo je sa sobom doveo pjevačicu Niocle Miglis koja je sa svojim glasom začarala i podigla publiku, a pratio ih je šestoročlani band koji je elektronskoj glazbi dao poseban live aspekt i ovu noć učinio jedinstvenom.

Nakon koncerta, publika je na afteru mogla uživati uz muziku domaćeg DJ-a Fikcio Mongera koji je uspješno nastavio s ugođajem koncerta.

Koncert je premašio sva očekivanja. Bio je to događaj na internacionalnoj razini, i ako se ovako nastavi i u idučih 10 godina, Šibenik čekaju novi spektakli s vrhunskim glazbenicima koji će i ovaj grad i njegovu jedinstvenu pozornicu uzdići iznad ostalih turističkih gradova na Jadranu.

Foto: A.Deković
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI