Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
vijesti iz hrvatske
Foto: Facebook

Posljedice nevremena koje je jučer poharalo Zagreb još se otklanjaju, sve službe su na terenu

Foto: Facebook

Saniraju se posljedice nevremena koje je jučer pogodilo Zagreb, uklanja se neposredna opasnost po život i imovinu, sve službe su na terenu. Nastavlja se normalizacija prometa, tramvajske linije većinom normalno prometuju. Neke autobusne linije preusmjerene su zbog stabala koja se uklanjaju s prometnica, a građane se moli da zbog vlastite sigurnosti i dalje izbjegavaju parkove i druga potencijalno opasna mjesta.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su kritična mjesta u gradu gdje je u tijeku sanacija posljedica jučerašnje oluje.

Uz zahvalu radnicima različitih službi koji su u manje od 24 sata uspostavili normalno funkcioniranje grada, gradonačelnik je posebnu zahvalu uputio onima koji su na terenu bili cijelu noć i ostajali i u drugoj smjeni.

– Veliko hvala građanima koji su samoinicijativno čistili ispred svojih zgrada, te volonterima, pripadnicima civilne zaštite i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, istaknuto je na službenoj stranici Grada Zagreba.

Također, naglašeno je kako su telefonske linije hitnih službi 112 i 193 i dalje pod velikim opterećenjem, zbog čega je važno da građani hitne službe zovu samo u situacijama kad je ugrožen život i imovina.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI