Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
KULTURA / šibenik
Centar koralja na Zlarinu već prvog vikenda razgledalo 852-je posjetitelja

Centar koralja na Zlarinu već prvog vikenda razgledalo 852-je posjetitelja

Koraljarski centar na Zlarinu tek što je otvoren bilježi rekorde! Samo u prvom vikendu od otvaranja Centar su razgledala 852 posjetitelja i to uz stručno vodstvo, a mogli su i sudjelovati u radionicama, biciklirati otokom i uživati u koncertu, sve uz organizirani prijevoz brodom iz Šibenika- ponosno su priopćili iz Tvrđave kulture Šibenik pod čijom je paskom i najnoviji kulturni punkt, Centar koralja na otoku Zlarinu.

Bogat i raznolik program, kako najavljuju iz Tvrđave kulture, nastvalja se i drugog lipanjskog vikenda, 10. i 11. lipnja, kada se posjetiteljima pruža mogućnost da se provozaju kajacima, da sudjeluju na hip-hop radionici, a za najmlađe bit će priređena Virkova predstava Veseli Šišmišići. I ovog vikenda bit će osigurano stručno vodstvo Centrom, te akcija učlanjenja u Klub prijatelja koji omogućuje besplatan ulaz na šibenske tvrđave i povoljnije cijene ulaznica za koncerte.

Naravno, ljubitelji bicikliranja moći će i ovog vikenda obići otok na biciklima koje mogu preuzeti bez naknade. Zaključno s 11. lipnja ulaz u zlarinski Centar koralja bit će besplatan, i do tada će posjetitelji moći bez naknade razgledati obnovljenu kuću Kažerma u kojoj je na iznimno zanimljiv i atraktivan način ispričana priča o neraskidivoj stoljetnoj vezi koralja i Zrarinjana, poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Ne kriju zadovoljstvo interesom za Centar kojemu su svjedočili već prvog vikenda.

-Jako smo zadovoljni kako je prošao prvi vikend! Obje radionice, dječja i ona za odrasle, pod vodstvom Lidije Lijić, višestruke svjetske rekorderke u ronjenu na dah, bile su popunjene, stručna vodstva novootvorenim Centrom bila su iznimno posjećena, a sve smo zaokružili Fingac Fiestom i koncertom Jebotona. Nova runda druženja, edukacije, rekreacije i zabave čeka nas i sljedeći vikend za kada smo pripremili raznolik program – poručili su iz Tvrđave kulture.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI