Neovisni novinarski portal
9.12.2023.
krka / priroda i društvo
Promotivna akcija NP Krka: Za članove Kluba prijatelja Krke ulaznica u Park za cijelu godinu iznosi 13 eura!

Promotivna akcija NP Krka:
Za članove Kluba prijatelja Krke ulaznica u Park za cijelu godinu iznosi 13 eura!

Proljeće je idealno za boravak u prirodi, zato u travnju i NP „Krka“ otvara vrata proljeću promotivnom akcijom za sve posjetitelje. Za češći boravak u prirodi, preporučujemo učlanjenje u Klub prijatelja Krke s kojim ćete tijekom cijele godine uživati u svim prirodnim vrijednostima i kulturno – povijesnim bogatstvima Nacionalnog parka „Krka. Ulaz u Park za cijelu godinu iznosi 13 eura.

Osim promotivnih cijena, dobra vijest koja dolazi iz NP Krka je projekt uređenja nove pješačke staze na ulazu u Nacionalni park.

Provedite travanj na Krki – promotivne cijene ulaznica za sve posjetitelje dalmatinske oaze zelenila

U travnju po promotivnoj cijeni ulaznice od 7,5 eura posjetite cijeli gornji tok rijeke Krke: Eko kampus „Krka“ u Puljanima, manastir Krka, Burnum i Manojlovac. Ulaznica za sve ostale kopnene lokalitete u NP „Krka“ snižena je dvadeset i pet posto.

Akcija traje cijeli mjesec.

Projekti JU „NP Krka“ u službi građana i gostiju grada Skradina

Uređenje nove pješačke staze na ulazu u Nacionalni park „Krka“ doprinijet će visokoj razini sigurnosti svih sudionika prometa državnom cestom preko Skradinskog mosta.

Osim brodom iz Skradina, do Skradinskog buka, najpoznatijeg i najposjećenijeg slapa na rijeci Krki, najdulje sedrene barijere u Europi, zaljubljenici u prirodu mogu se zaputiti i biciklističkom rutom ili pješačkom stazom.

Kako bi pristup iz Skradina bio što sigurniji, Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ pokreće projekt izgradnje pješačke staze uz desnu obalu Krke, koja će, prolaskom ispod Skradinskog mosta, povezati novu gradsku pješačko-biciklističku stazu Skradin – ulaz u NP „Krka“ i pješačko-biciklističku stazu koja od mosta vodi do Skradinskog buka. Ukupna vrijednost radova iznosi 247.307,40 eura, a njihov završetak predviđen je za kraj lipnja 2023.

Radovi na izgradnji nove pješačke staze odvijat će se unutar granica Nacionalnog parka „Krka“ pa neće utjecati na promet državnom cestom preko Skradinskog mosta. Uređenjem nove pješačke staze stvorit će se sigurniji i kvalitetniji uvjeti kretanja građana Skradina i njihovih gostiju do ulaza u NP „Krka“.

Tags:

VEZANE VIJESTI