Neovisni novinarski portal
13.4.2024.
KULTURA / Kut: azimut
Multimedijalna izložba i projekt Četiri bunara: Neispričana priča

Multimedijalna izložba i projekt Četiri bunara:
Neispričana priča

 Neispričana priča održat će se u subotu, 15. travnja u 20:00 sati u galerijskom prostoru kluba Azimut.

Projekt Četiri bunara: Neispričana priča je digitalni edukativno-umjetnički projekt čiji je cilj na jedan novi i inovativan način popularizirati i educirati javnost o povijesnom i kulturnom naslijeđu grada Šibenika. 

Vrijeme radnje je “zlatno doba Šibenika”, odnosno 15. i 16. stoljeće kada su izgrađeni šibenski bunari. Četiri skladbe, po jedna za svaki bunar, svojevrsni su glazbeni i dramski činovi tematizirani po glavnim preokupacijama onog doba – a što je najviše mučilo i najviše veselilo Šibenčane u kasnom srednjem vijeku i renesansi otkriti će te slušajući skladbe na web stranicama Muzeja Grada Šibenika http://www.muzej-sibenik.hr/hrv/cetiri-bunara-neispricana-prica.asp te na predstavljanju projekta i izložbi u klubu Azimut.

Treba naglasiti da je kompletna izvedba projekta, od zvučne slike do vizualnog identiteta napravljena je u suradnji sa Šibenčanima svih generacija: Glazbenom školom Ivana Lukačića, Orguljaškom ljetnom školom, Dramskim studijem ‘Ivana Jelić’ – HNK Šibenik te profesionalnim glumicama i glumcima rodom iz Šibenika.

Glazba je snimljena u crkvi Sv Duha, glumačke izvedbe u prostorijama HNK Šibenik te Radija Šibenik, a autorica projekta Sara Renar pripremila je dramski tekst za vrijeme rezidencijalnog boravka u Kući za Pisce u Pazinu.

Projekt je nastao u suradnji sa Ministarstvom kulture i medija, a partneri projekta su Muzej Grada Šibenika, Kolektiv 4B i Klub Azimut.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI