Neovisni novinarski portal
9.12.2023.
Kut: azimut
Vizelj - foto Petar Micić

(Ne)vidljiva scena:
Vizelj u Azimutu

Vizelj - foto Petar Micić

Večeras, tj. ove subote, 11. veljače, nastavljaju se koncerti iz programa „Nevidljiva scena“ u nezavisnom kulturnom centru Azimut u Šibeniku, a koji već godinama promovira rock scene u regiji. U subotu od 21 i 30 Šibenik i gosti plešu uz Vizelj, beogradski bend koji mnogi smatraju predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka. „Nevidljivu scenu“ podržava Ministarstvo kulture i medija RH, HDS-ZAMP i svi ljubitelji vrhunskog glazbenog programa, kažu u Azimutu.

Iz Azimuta najavljuju novi koncert iz programa „Nevidljiva scena“ koja je ušla u svoju treću sezonu. Inače, projekt ‘Nevidljiva scena’ je, uprkos svojemu nazivu, pak učinio mnoge glazbenike vidljivima i vidljivijima široj publici, te ih izvukao iz nepravedne ‘nevidljivosti’.

Ilustracija: koncert u Azimutu

-Ove godine krenuli smo snažno, ugostili smo Ivana Grobenskog, vlasnika jednog od ponajboljih albuma prošle godine, a sad nam stižu Vizelj, jako ime nove beogradske scene. Nevidljiva scena je nastala kao dijete pandemije, a ukidanjem mjera otela se kontroli. Ništa mudro nismo smislili – red razgovora, red glazbe – ali ljudima se očito svidjelo. I eto nas u trećoj sezoni, iza nas je tridesetak snimljenih podcasta i otprilike toliko koncerata odsviranih u Azimutu, a napravljeno je i nekoliko specijala, poput emisije posvećene showcase festivalu MENT u Ljubljani. – kazao je Marko Podrug, novinar urednik, autor nekoliko glazbenih biografija i voditeljsko lice „Nevidljive scene“.

Novinar, analitičar kulture i glazbe Marko Podrug (Foto H. Pavić)

Beogradski bend Vizelj  opisuju kao eksperimentalni alternativni rock bend, a u Šibeniku će predstaviti svoj novi i to četvrti studijski album “Ne vidim te od dima”. S novog su albuma već objavili pet singlova s pripadajućim video spotovima. Album donosi paletu zvukova pa tako oni koji su ga čuli kažu ima – garažnog rocka karakterističnog za sedamdesete prošlog stoljeća, ali i bubnjeva nalik radu jungle i drum&bass producenata iz Velike Britanije.

Vizelj – foto Petar Micić

U diskografiji im je još EP iz 2014. i EP „Superspektakl“ iz 2018. te album „Naj Bolji“ iz 2017..  Prije tri godine odradili su turneju po Velikoj Britaniji i Irskoj, gdje su oduševili publiku u gradovima Dublinu, Liverpoolu, Edinburghu i Londonu.

Vizelj su: Aleksa Nedić, Veljko Milinković, Jelisaveta Todorov i Pavle Petrović.

Ulaznice su u prodaji već sad u sustavu Entrio.hr, a ostane li moći će se kupiti na ulazu na dan koncerta, u subotu, 11. Veljače, od 21 sat. Koncert počinje u 21 i 30.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI