Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
PROSVJED
Muška krunica i Ženska mreža, diskriminatori i diskriminirane: Muškarčine kleče javno, kod kuće, vjerojatno, tjeraju žene da pred njima kleče…

Muška krunica i Ženska mreža, diskriminatori i diskriminirane:
Muškarčine kleče javno, kod kuće, vjerojatno, tjeraju žene da pred njima kleče…

Oni su muškarčine, i rado kleče. Pogotovo javno. Kod kuće, vjerojatno tjeraju žene da pred njima kleče. Jer, oni su za dominaciju muškog autoriteta koji zovu muškom duhovnošću. Za njih su žene drugotne. Rođene da služe muškarcima. Klečali su i, navodno, molili, a vjerojatno tek falš prebirali po “muškoj krunici”, već četvrtu subotu u mjesecu, sve pod paskom svoga idejnog vođe Vice Batarela i njegove udruge Vigilare. Nasuprot ovom diskriminatornom, retrogradnom skupu održan je i kontra prosvjed  Udruge Domina i Ženske mreže.

Muškarci koji egzibicionistički obredno kleče i mole nisu ovog puta bili raspoloženi za izjave, jer valjda misle da su neshvaćeni u svojoj “duhovnosti”, pa su nakon molitve otišli u tišini. Policija nije imala razloga intervenirati.

Molitelji s Trga bana Jelačića i ove su subote, navodno, molili za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda , za muškarce kako bi postali duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju ( naravno , žena!!! ), za obnovu katoličkih brakova, za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, za duše u čistilištu i, kao i uvijek, za osobne nakane ( ma što to značilo ).

Cijeli taj primitivni igrokaz kojeg Zagreb prati in continuo već četiri subote za redom, organiziralo je, kažu, bratstvo “Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina” kao dio projekta “Muževi budite”, a zapravo ih mobilizira i postrojava na koljena udruga Vigilare.

Kao odgovor na ovaj diskriminatorni, “antiženski” skup Udruga Domina i Ženska mreža Hrvatske koja im se priključila, organizirale su prosvjed koji nazivaju Tihom misom, istodobno s onima koji su svoju predstavu izveli na koljenima.

-Ovo je već četvrta Tiha misa koju organiziramo. Htjeli smo upozoriti na poraznu statistiku o sigurnosti žena u društvu. Prošli mjesec imali smo 13 ruža za 13 žrtava femicida u Hrvatskoj prošle godine. Ovaj put smo imali i jednu bijelu ružu za jednu ženu koja je preživjela femicid, ali nije njezino dijete iako je ranije bilo postupanja u toj obitelji. Milim da ovo neće zaustaviti molitelje, ali voljeli bismo čuti što kažu vladajući i gradske vlasti na one koji mole za protuustavna prava, a da ne kažemo da su tu bila i neka ustaška obilježja koja su protuzakonita. Zagovara se nešto retrogradno, ovaj skup je diskriminatoran, ali oni uredno dobivaju dozvolu za nj- komentirala je “muško sijelo” na središnjem zagrebačkom trgu organizatorica kontra-prosvjeda Arijana Lekić-Fridrih. Muško okupljanje smatraju protuutavnim i anticivilizacijskim jer je njegova poruka da žene treba podčinjavati muškom autoritetu i dosljedno diskriminirati, radi čega bi, po slovu zakona i Ustava, takvo okupljanje trebalo biti zabranjeno.

Prosvjedovale su s  transparentima na kojima je pisalo: “Prave žene nose transparente”, “Patrijarhat ubija žene”, “Moja pipica, moja slobodica”, “Ni državu, ni Boga blizu jajnika moga” , “Čednost u razmišljanju, ne u odijevanju” itd.

Nema sumnje, vrli hrvatski muževi nastavit će klećati na Trgu bana Jelačića i moliti da žene uistinu budu drugotne i muškarcu u svemu podčinjene. Jer ih to,valjda,  zbog kompleksa koji ih opsjadaju, čini većim muškarčinama…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI