Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
EU / životinje i ljudi
Djelujte sada za Europu bez krzna, potpišite Europsku građansku inicijativu: Hrvatska među najgorima po broju potpisa na peticiji

Djelujte sada za Europu bez krzna, potpišite Europsku građansku inicijativu:
Hrvatska među najgorima po broju potpisa na peticiji

Molimo se za Europu bez krzna, no naša molitva neće biti od pomoći ako ne potpišete peticiju „Fur Free Europe (Za Europu bez krzna)“, koja ističe za koji dan. Nažalost broj prikupljenih potpisa peticije u Hrvatskoj je 7.291, što nije dovoljno, ako želimo zadovoljiti i pokazati suosjećajnost moramo doseći zadani broj potpisa od 8.460. Stanimo uz bok Finskoj, Latviji, Bugarskoj, Švedskoj, Njemačkoj – zemljama koje su prikupile najviše potpisa, umjesto da se nađemo u društvu najlošijih, Cipra i Malte.

Zato su pozvane i sve javne osobe i političari da budu suosjećajni, da potpišu i javno podijele peticiju i da se tako javno odreknu krzna jer uzgoj krznaša je okrutna i zastarjela industrija i većina građana Europe odbacuje krzno kao predmet mode.

Inicijativa Fur Free Europe (Za Europu bez krzna) može se pratiti i na službenim stranicama EU.

– Stavljanje proizvoda od krzna na unutarnje tržište EU već je zabranjeno u nekoliko država i teritorija, uključujući proizvode od mačjeg i psećeg krzna. Na temelju zahtjeva mnogih država članica poziva se Europska Komisija da u cijeloj Uniji zabrani držanje i ubijanje životinja isključivo ili uglavnom zbog proizvodnje krzna, kao i stavljanje krzna od krznaša, i proizvoda koji sadržavaju takvo krzno, na tržište EU – stoji na službenim internetskim stranicama EU.

Ako posjetite stranicu Fur Free Alliance možete potpisati peticiju u roku od minute tako da ispunite polje svojim imenom, prezimenom i dodate OIB. Također na stranici Fur Free Alliance možete se dodatno informirati o štetnosti i nehumanosti industrije krzna.

– Držati i ubijati milijune aktivnih grabežljivaca u malim žičanim kavezima, na farmama tvornica krzna, zbog nebitnog modnog proizvoda, kojeg ustvari nitko ne treba, okrutno je i zastarjelo. Vrijeme je da se uzgoj krznaša preda u povijest.

Ne samo da farme krzna uzrokuju golemu patnju životinja, one su i ekološka katastrofa i predstavljaju ozbiljnu prijetnju ljudskom zdravlju. Dok zabrinutost oko dobrobiti životinja i dalje raste, 17 europskih zemalja već je zabranilo uzgoj životinja radi njihovog krzna – istaknuto je na stranici Fur Free Alliance.

Peticiju je potpisalo 1.591.144 stanovnika EU. 

Bugari su sjajni, broj potpisnika građanske inicijative „Fur Free Europe“ u toj jugoistočnoj europskoj zemlji dosegnuo je brojku od 69.176, iako je prag bio 11.985, u postocima gledano 577,19 posto više od traženog broja glasova. Ipak, najsuosjećajniji su stanovnici Latvije koji su deseterostruko više premašili potreban prag potpisa peticije, slijedi ih Finska sa skoro deveterostruko više potrebnih glasova. U Njemačkoj je više od pola miliona stanovnika potpisalo peticiju Fur Free Europe (Za Europu bez krzna). Stanovnici Švedske, Litve, Danske, Francuske također su višestruko premašili zadani prag, s čim se Hrvati ne mogu pohvaliti kao ni Mađari, Maltežani, Irci, Portugalci, Rumunji, ŠpanjolciNajgori su Cipar i Malta.

Dosegnimo dva milijuna potpisa u EU, zato djelujte sada za Europu bez krzna – potpišite Europsku građansku inicijativu: 

Sign now to end fur cruelty in Europe

 #MakeFurHistory #FurFreeEurope

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI