Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
GOSPODARSTVO / šibenik
Iskra brodogradilište Šibenik zbog popunjenih navoza i novih poslova traži nove radnike !

Iskra brodogradilište Šibenik zbog popunjenih navoza i novih poslova traži nove radnike !

Baš kao i Impol- TLM, i Iskra brodogradilište Šibenik, obje tvrtke u vlasništvu slovenskih poduzetnika, traži radnike zbog popunjenih navoza i novih poslova koji zahtijevaju  nove stručne i radne timove.

Prema priopćenju iz tvrtke, zahvaljujući uspješnom poslovanju i popunjenosti svih kapaciteta Iskra brodogradilište Šibenik otvara nova radna mjesta. Upravo su raspisali natječaj kojim nude posao brodomontera, voditelja projekata u pogonima remonta i novogradnje, CNC operatera, brodskih stolara i vatrogasaca. Zbog povećanog obujma posla u svim segmentima rada traže i zavarivače, bravare, tokare, brodske mehaničare. Nude stimulativne plaće i dobre radne uvjete. Radnicima koji dolaze na rad u Šibenik iz drugih područja Hrvatske i regije, Iskra je osigurala besplatan smještaj u svom objektu unutar brodogradilišta- navodi se u priopćenju iz tvrtke za koje treba vjerovati da nije tek PR nego rezultat nasušne potrebe za radnicima zbog povećanog obima posla.

-Navozi Iskra brodogradilišta Šibenik puni su do kraja godine, a pri kraju je i popuna kapaciteta za remontnu sezonu od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Zbog rasta i proširenja poslovanja želimo proširiti svoje stručne i radne timove, a svojim zaposlenicima osim stimulativnih plaća uz već postojeće namjerava uvesti i nove pogodnosti – tvrdi Roko Vuletić, direktor Iskra brodogradilišta Šibenik.

U pogledu  novog zapošljavanja i osiguravanja potrebne radne snage Iskra surađuje s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i sa stručnim srednjim školama i fakultetima te provode i prekvalifikacije radnika. Kako je cijela Hrvatska, pa prema tome i Šibenik i regija deficitaran s radnom snagom, radnike uvoze iz Indije, Nepala, s Filipina.

Indijac Laxman Isaru zadovoljan je, tvrde iz Iskre, uvjetima rada i plaćom o čemu kaže: -Tri godine sam u Hrvatskoj. Bio sam u Splitu do proljeća, a kada je počelo zapinjati s plaćom došao sam u Iskra brodogradilište i ne bi radio više nigdje nego ovdje u Šibeniku.

Iskra brodogradilište Šibenik je tvrtka koje se dokazala u teškim i složenim uvjetima globalne krize o čemu svjedoče i njihovi krcati navozi.

Trenutno zapošljavaju 178 radnika i pedesetak kooperanata, a godišnji prihod im je 20 milijuna eura. Svi su njihovi raspoloživi kapaciteti angažirani a da bi mogli napredovati i zadržati razinu izvrsnosti koju su postigli, odnosno širiti svoje poslovanje, prijeko im je potrebno, kako ističu, popuniti nove timove. U Iskri su svjesni da dobrog radnika treba i dobro platiti, pa svojim zaposlenicima, poručuju, osim stimulativnih plaća, osiguravaju i druge benefite koji značjano utječu na kvalitetu njihovog života.

Pitanje je samo, kako to da Slovenci mogu uspješno i profitabilno upravljati s nekadašnjim velikim i značajnim šibenskim i hrvatskim tvrtkama, a  domaći investitori  i vlasnici to nisu uspijevali…

Tags:

VEZANE VIJESTI