Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
VODA
Knine, evo ti špine: Svečano se napijte javne vode u petak u 11 sati

Knine, evo ti špine:
Svečano se napijte javne vode u petak u 11 sati

Sutra, u petak, 30. rujna 2022. godine u 11 sati u parku kod Trga Oluje u Kninu, preko puta Gradske uprave, svečano se pušta voda, tj. pušta se u rad prva od pet javnih slavina iz projekta „Knine, evo ti špine“, financiranog uz podršku dm-a, temeljem odabira na natječaju {ZAJEDNO} za zelene ideje.  Svečano će se premijerno moći napiti javne vode svi koji se tamo zateknu u navedeno vrijeme.

Projekt je pokrenula Ekološka udruga Krka Knin, te tom prigodom, u tjednu kada se obilježava niz značajnih datuma za okoliš i čovjeka (26.9. Svjetski dan čistih planina, 28.9. Međunarodni dan eko potrošača i 30.9. Svjetski dan srca) žele istaknuti važnost projekta za lokalnu zajednicu i okoliš, u nadi da će putem medija informacija doprijeti do drugih gradova i općina, s ciljem osvještavanja smanjenja produkcije plastične ambalaže, zaštite okoliša, uštede novca te dostupnosti pitke vode svim građanima.

O čemu se radi? Među gotovo 300 prijavljenih projekata, dm je prepoznao zelenu ideju Ekološke udruge „Krka“ Knin – da postavi 5 javnih slavina na slobodnu upotrebu građanima. Projekt pod nazivom „Knine, evo ti špine“, na natječaju „{ZAJEDNO} za zelene ideje“, za realizaciju je dobio 85.000,00 kuna (11.281 eura). Cijeli iznos je namijenjen za nabavu i građevinsko-vodoinstalaterske radove, a sve ostale projektne aktivnosti: provedbe, kampanje, edukacije i informiranja su na volonterskoj osnovi članova udruge.

Ukupno 5 javnih slavina, do kraja listopada 2022.g., postavit će se na sljedećim lokacijama:

– u parku kod Trga Oluje,

– kod sportsko-rekreativne zone Marunuša

– kod OŠ Domovinske zahvalnosti,

– kod OŠ Dr. Franje Tuđmana,

– kod srednjih škola: Lovre Montija i Kralja Zvonimira,

Posebna zahvala i Gradu Kninu, koji će po dovršetku projekta preuzeti slavine te nastaviti brinuti o vrijednoj donaciji i snositi nastale troškove vode, vele u EUKK-i.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI