Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
književno
Šibenik, po drugi put, od 15.do 17.rujna širom otvara ŠKURE!

Šibenik, po drugi put, od 15.do 17.rujna širom otvara ŠKURE!

Međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE (Šibenske književne ure), sprema svoje drugo izdanje koje će publici biti predstavljeno u Šibeniku od 15. do 17. rujna. Organizatori festivala stoga objavljuju POZIV literarnim entuzijastima iz Šibensko-kninske županije za koje se ŠKURE širom otvaraju…

-Barem se u Šibeniku uvijek pisalo, barem je tu bilo talenata- poručuju iz ŠKURA koje traže nove vesne parun, brešane, arsene, bjažiće…

-Ako mislite da niste taj ili ta, vrlo vjerojatno se varate, jer čim ste posegnuli za olovkom i papirom, sigurno imate „to nešto“ u sebi.

Uzmite mikrofon u ruku i u nekoliko minuta zaradite gromki aplauz čitajući svoju pjesmu, ulomak iz romana, kratku priču, vlastiti Facebook status koji smatrate genijalnim… Pronađite svoju publiku!- vabe i ohrabruju svoje potencijalne sudionike i svoju buduću publiku iz festivala književnosti, Šibenskih književnih ura.

Svi oni koji pišu poeziju ili prozu, a zainteresirani su za sudjelovanje u pratećem programu festivala ŠKURE, svoje radove mogu poslati do 20. kolovoza na e-mail adresupraznik.rada1@gmail.com.

Autori će svoje radove čitati na različitim lokacijama u staroj gradskoj jezgri tijekom dva festivalska dana, 15. i 16. rujna.

ŠKURE donose u Šibenik i književne tribine, promocije, gostovanja renomiranih autora, susrete s čitateljima. I ove će godine biti dodijeljena Nagrada Stjepan Gulin za najbolju knjigu poezije objavljenu u regiji u razdoblju od 1. srpnja 2021. do 30.lipnja 2022. godine.

Uz ovakav koncept festivala, za publiku nema straha. Jer, “ako put od tisuću kilometara počinje prvim korakom, onda valjda i knjiga počinje prvom rečenicom, pjesma stihom, a da bi sve te prve pa onda i srednje i posljednje rečenice i stihovi dobili puni smisao, treba nekako napraviti i korak prema publici”, kažu iz šibenskog festivala književnosti računajući na odaziv svih vas što javno i tajno pišete prozu ili poeziju, koji je rado čitate, slušate a sada I dijelite na otvorenom. Raspite slobodno svoje stihove i rečenice kroz šibenske ŠKURE!

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI