Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
IZDVOJENO
Hrabra mala Šibenčanka, Kiara Goršić izgubila je svoju bitku…

Hrabra mala Šibenčanka, Kiara Goršić izgubila je svoju bitku…

Hrabra mala Šibenčanka, Kiara Goršić, preminula je u ponedjeljak 25. srpnja, u SAD-u. Imala je samo osam godina kad je izgubila svoju najveću bitku. Za život. Nije uspjela.

Kiari je 2021. dijagnosticiran zloćudni karcinom mozga, gradusa IV, najagresivniji od svih. Ali, nije bilo predaje. Nakon operacije u Hrvatskoj, ovdje za nju nije bilo više lijeka pa je obitelj organizirala humanitarnu akciju u kojoj je prikupljeno oko 18 milijuna kuna potrebnih za Kiarino eksperimentalno liječenje u SAD-u.

I Kiara je, puna radosti, a roditelji prepuni optimizma i nade, 20. prosinca 2021. otputovala u San Francisco radi liječenja. No, nije uspjelo. Kiara je izgubila svoju bitku.

Do svibnja 2021. bila je to zdrava i vesela djevojčica, do njezinih šest i pol godina, kako su roditelji svojedobno ispričali za Index.hr , nikada nije bila bolesna. A onda, jednog dana, iznenada, visoka temperatura i povraćanje. Djevojčica završava na Hitnoj u Šibeniku, pet dana je dolazila u dnevnu bolnicu, dok jedan dan nije počela vriskati od bola u glavi. I tako je krenulo…da bi 29. srpnja stigla i ona najgora vijest, o zloćudnom karcinomu na mozgu, najagresivnijeg tipa.

U prosincu 2021.otputovala je u SAD na eksperimentalnu terapiju. Ali, nije pomoglo. Kiara je otišla. Obitelj je ostavila u neizrecivoj boli. S njima tuguje i Šibenik. I Hrvatska.

Kiara Goršić

Tags:

VEZANE VIJESTI