Neovisni novinarski portal
29.9.2022.
PRAVA ZA LJUDE
11. Split Pride: Gradonačelnik Puljak podržao Povorku ponosa

11. Split Pride:
Gradonačelnik Puljak podržao Povorku ponosa

Jedanaesti Split Pride okupio je u subotu pod svojim duginim bojama, kao simbolom različitosti, nekoliko stotina građana, a među njima je bio i splitski gradonačelnik Ivica Puljak sa suprugom, saborskom zastupnicom Marijanom Puljak.

Sudionici Pridea su se, javlja N1, okupili u Đardinu, u vrlo dobroj atmosferi, noseći brojne, često vrlo duhovite, transparente. Uz Ivicu i Marijanu Puljak, Pride su došli podržati i Puljkov zamjenik dogradonačelnik Bojan Ivošević, bivši predsjednik splitskog Gradskog vijeća Jakov Prkić, stigla je u Povorku ponosa i zastupnica Radničke fronte Katarina Peović, županijski vijećnici Centra i drugi.

Povorka se kretala gradom uz jako policijsko osiguranje, iako zapravo incidenata nije bilo, pa ni bilo kakve potrebe za policijskom intervencijom. Ali, zagrebački neredi na Prideu izveli su na spitske ulice preventivno pojačane policijske snage. I mnogi turisti su se priključili povorci  i podržali splitski Pride.

Poruke ovogodišnjeg, 11. po redu Split Pridea, su bile fokusirane na diskriminatorne zakonske odredbe koje, nažalost, još uvijek svjedoče da LGBTIQ+ osobe još uvijek nisu u društvu tretirane ravnopravno, jednako kao i straight osobe i da Pride ima itekako smisla jer put do jednakosti još nije prevaljen.

Split Pride je ove godine prodefilirao od Đardina i Ulice kralja Tomislava preko Marmontove, pa Rivom preko Hrvojeve natrag u Đardin, i kako  su to kazali organizatori, a prenosi N1, na svom putu centrom grada zagrlili Palaču.

Izvor: Vesela Šegvić N1

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI