Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
priroda i društvo
Planka trek: Plovidba, skakutanje oko mistične punte, pa rižoto, zumba i šalša

Planka trek:
Plovidba, skakutanje oko mistične punte, pa rižoto, zumba i šalša

Planka trek, šesta po redu manifestacija hodanja i veselja koju organizira marljiva rogoznička podružnica Hrvatskog planinarskog kluba Sv. Mihovil iz Šibenika, priprema se za ovu subotu, 4. lipnja 2022. godine, s početkom u 9 sati ujutro na rogozničkoj rivi. Odatle se najprije plovi: organizatori su priredili brodski prijevoz do mjesta Ražnja, odakle kreće pješačenje i skakutanje na 15-ak kilometara krševite i kamenite staze uzduž aromatičnog bilja i slikovite obale uokolo Punta Planke, rt Planke ili rta Ploča, kako već tko zove tu, po mnogima, jednu od najvažnijih i pejzažno i svakojako najimpresivnijih točaka na Jadranu.

Ukratko, zovu je i razdjelnicom Jadrana, mjestu gdje se sudaraju bura i jugu, vodama koje su potopile mnoge brodove kroz povijest, mističnim rtom, zemljopisnoj točci na kojoj kiša pada vrlo rijetko… itd. Kružna staza prolazi od Ražnja preko uvale Borovica, pa punte Planka, tvrđave Movar, zatim punte Konj i vraća se natrag na brod koji čeka na ražanjskoj rivi.

– Još samo dva dana i saznat ćemo kako spojiti najljepšu uvalu na obje strane Jadrana, mistični rt pod kojim su potopljeni brodovi još iz antičkih vremena, Napoleonovu utvrdu s koje se pruža pogled od Velebita do Biokova? I sve to začiniti ritmovima salse i zumbe? Dođite u subotu, 4. lipnja 2022. u Rogoznicu na rivu, ukrcajte se na brod u 9 sati i pođite s nama da vam sve ovo pokažemo! Na vama je samo da ponesete čvrstu obuću, dovoljno vode i prepustite se čaroliji Planka treka. I budite bez straha da ćete ostati gladni i žedni! – vele rogoznički Mihovilci.

Dakle, kako se planira, u 9 sati je polazak s rogozničke rive brodovima u Ražanj, u 9;30 polazak na pješačku turu u trajanju od 15-ak kilometara, a za 17:30xh predviđeni povratak u Rogoznicu brodovima. Potom slijedi zaslužena zakuska (navodno rižoto) na rogozničkoj rivi, a potom i opuštanje, rastezanje i uvijanje uz salsa i zumba party, te DJ-eve.

-Prognoza je dobra, a more je toplo – vele iz Planka treka, svojevrsnog sportsko-prehrambeno-plesnog  spektakla.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI