Neovisni novinarski portal
29.9.2022.
DJEČICA
Monte Librić na šibenskom MDF-u: 3.000 knjiga za djecu u hladu perivoja na štandovima Faustusima

Monte Librić na šibenskom MDF-u:
3.000 knjiga za djecu u hladu perivoja na štandovima Faustusima

Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine dolazi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Librić u perivoju u prvom se redu odnosi na Sajam dječje knjige koji će se u sklopu aktualnog, 62. MDF-a održati od 27. lipnja do 02. srpnja na već poznatoj lokaciji u hladu vegetacije Perivoja Roberta Visijanija u Šibeniku.

Treću godinu zaredom šibenski mališani moći će na jednom mjestu birati više od 3.000 naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu, koji s netom završenog jubilarnog, 15. Monte Librića iz Pule stižu na posebnim knjiškim štandovima – Faustusima.

-Osmišljeni u čast Fausta Vrančića i posebno dizajnirani da nalikuju na padobran, ove će godine “sletjeti” s više od 70 nakladnika za djecu, koji se odazivaju jedinstvenom konceptu i, za sajmove, neuobičajenom načinu izlaganja knjiga. Bogatstvo izbora protezat će se od slikovnica, klasičnih bajki, novih i kultnih romana za djecu, preko stripova, edukativnih, STEM priručnika, slikovnica o emocionalnom, društvenom, tjelesnom razvoju pa sve do literarnih didaktičkih pomagala u učenju i raznovrsnih pedagoško-psiholoških priručnika – veli Iris Mošnja iz Sajma dječje knjige.

Pulski Monte Librić u Hrvatskoj je prepoznat kao najveći festival dječje knjige koji uz izložbu recentne dječje literature organizira i susrete s književnim stvaraocima te razne scenske i radioničke aktivnosti. Svoj koncept zadržao je i u Šibeniku pa će se uz najveći Sajam dječje knjige odvijati i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj. Ovoga puta svoja recentna djela predstavit će redom značajne hrvatske spisateljice i ilustratorice.

Nagrađivana autorica za djecu i odrasle, Olja Savičević Ivančević stiže s novom zbirkom pjesama Zaljubljena u čitav svijet, hit slikovnicu Raščupani lav predstavit će autorica Ines Marciuš Kruljac i ilustratorica Jasmina Kosanović, knjigu Veljka Barbijera Bajka za Zoe približit će ilustratorica Ana Salopek, autorica niza dječjih knjiga Niveska Juraga-Kovačev, promovirat će svoje novo ukoričeno izdanje Pegula, u svijet dizajna vodi Marija Gradečak s knjigom Mala Mica dizajnerica, dok će arhitektica, spisateljica i glazbenica, Ksenija Kušec otvoriti raspravu s romanom I onda se dogodilo. Nakon razgovora o knjizi, navedene autorice će održati i prikladne literarno-likovne radionice.

 Cijene knjiga bit će snižene do 50%, a radno vrijeme Librića u perivoju bit će svakodnevno od 9:00 do 13:00 sati te popodne od 17:00 do 21:00 sat.

 

 

 

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI