Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
wheels on fire
Medijski prostor posvećen osobama s invaliditetom

Medijski prostor posvećen osobama s invaliditetom

Danas u ovoj kolumni donosim pregled „medijskih glasila“ koji su tu uglavnom zbog nas, ima mogućnosti da se Vaš problem čuje i riješi, pitanje je samo hoćete li i na koji način , iste iskoristiti,

Pa krenimo:

Jedan plus jedan

Jedan plus jedan je emisija koja senzibilizira javnost prema osobama s invaliditetom, a u tome joj pomažu javne osobe, pjevači, glumci, sportaši, umjetnici. Autor i voditelj emisije je Hrvoje Antonio Belamarić. Emitira se ponedjeljkom, od 18:00 – 18:30

Šesto čulo

Šesto čulo” je emisija namijenjena osobama s invaliditetom sa svim temama i pitanjima koja ih zanimaju i tiču se njihova života. Služi i senzibilizaciji šire javnosti za pitanja i probleme osoba s invaliditetom.

Miruna Kastratović s istim entuzijazmom emisiju Šesto čulo uređuje i vodi već 17 godina. Raduje se svakoj dobroj temi, voli biti u skladu s vremenom, a najviše kada je čovjek u središtu njezine priče. Za svoj rad dobila je mnoge zahvale i priznanja. 2011. dodijeljena joj je godišnja nagrada HRT-a.

Radio emisija Hodalica

Za sada jedina emisija u kojoj na jednom mjestu možete saznati sve o aktivnostima za mlade i studente s invaliditetom, te o aktivnostima u koje su uključene ili ih provode mlade osobe s invaliditetom. Važnost i kompetencije ovoj emisiji daje i činjenica da je cjelokupna realizacija pod supervizijom samih osoba s invaliditetom.

Svakog se tjedna četvrtkom u 11.00 sati na frekvenciji Radio studenta 100.5 MHz emitira dvadesetominutna emisija o novim događanjima, projektima i ostalim zanimljivostima iz područja obrazovanja, zapošljavanja, zdravlja, slobodnog vremena te svih ostalih segmenata iz života mladih i osoba s invaliditetom.

Kroz emisije predstavljamo i tijek i način napredovanja života osoba s invaliditetom, ugošćujemo zanimljive i kompetentne goste, potičemo slušateljstvo na sudjelovanje, te (naravno) uz sve argumente pokušavamo život osoba s invaliditetom učiniti boljim i bližim sveukupnoj populaciji.

Emisiju uređuju osobe s invaliditetom, uz novinare – volontere Radio studenta, te njihovog glavnog urednika Ivana Vlašića.

Emisiju u suradnji provode Hrvatski savez udruga mladih i studenata s invaliditetom SUMSI, Radio Student i Udruga Zamisli, uz financijsku podršku Grada Zagreba.

Bez dlake na jeziku

 Još jedna emisija koja posvećena osobama s invaliditetom koja se bavi i propituje

problemima i izazovima života s invaliditetom. Emisiju možete pratiti svakog četvrtka u 12.30 putem web stranice Radia Kastav, a uređuje ju i vodi Jasna Zubović.

Normalan život

 Najpoznatija i najdugovječnija televizijska emisija o i za osobe s invaliditetom urednice i novinarke Ane Tomašković koja već godinama trudi senzibilizirati javnost, te ukazati na probleme s kojima se nose osobe s invaliditetom,  ali i druge ranjive skupine.

IN portal

 IN portal je nastao 2013. a pokrenut je a inicijativu ustanove URIHO kao prvi informativni portal za osobe s invaliditetom u ovom dijelu Europe. Portal sadrži niz korisnih informacija, zanimljivosti, sadržaja, te rubrika za osobe s invaliditetom.

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI