Neovisni novinarski portal
4.12.2023.
'rvatska / korupcija / kriminal biznis politika
Istra: Policija uhićuje osumnjičene za bespravne gradnje, kriminal u prekrajanju prostornih planova i legalizacija… itd.

Istra:
Policija uhićuje osumnjičene za bespravne gradnje, kriminal u prekrajanju prostornih planova i legalizacija… itd.

Kada bi se ovakvo što proširilo i na druge dijelove Hrvatske, policijski istražitelji bin trebali raditi danonoćno. 

USKOK u suradnji s PNOUSKOK-om i više krim-timova istarske policije od ranog jutra provodi pretrese na više lokacija diljem Istre, a navodno uhićuju osobe umiješane u bespravnu gradnju i pogodovanje investitorima izmjenama prostornih planova i slično, praksi koja se, javna je tajna, događa posvuda u Hrvatskoj, a posebno u turističkim regijama i većim gradovima. 

– U tijeku su pretraživanja nekoliko stanova, kuća i poslovnih prostora koje koriste više osoba koje se dovode u vezu sa zloporabom službenog položaja i ovlasti ili poticanja na zloporabu službenog položaja, Istragom je obuhvaćeno više od 20 osoba s područja Vodnjanštine. Kaznena djela koja se istražuju dogodila su se između 2014. i 2019. godine. Neslužbeno se doznaje da se radi o pogodovanjima u području prostornog planiranja – piše portal Istra24 koji otkriva da se istražuje i bivšu voditeljicu Odjela za prostorno planiranje i gradnju Grada Vodnjana D.K. te bivšeg pročelnika gradskog Odjela za komunalni sustav D.J.

 

D.J., odnosno  Damir Janko,  povezuje se s brojnim aferama vezanim za pogodovanja pri urbanizacijama, legalizacijama i drugim prostorno planskim aktivnostima koja su se godinama događali na području grada Vodnjana, ističu istarski mediji.

 

Prvi privedeni u ranojutarnjoj policijskoj akciji kodnog imena Dorina nekadašnji je čelnik Ureda državne uprave Istarske županije Mladen Kancelar.

 

Akcija traje i dalje.

 

Kada bi se ovakvo što proširilo i na druge dijelove Hrvatske, policijski istražitelji bin trebali raditi danonoćno.

Ilustracija – Rušenje bespravnih objekata u Rogoznici (Foto Hrvoslav Pavić)

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI