Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
Megafon / projekti
Tiskana publikacija TRIS: Za one koji nisu izgubili naviku čitanja novina

Tiskana publikacija TRIS:
Za one koji nisu izgubili naviku čitanja novina

Generacije koje nisu izgubile naviku čitanja novina i vole osjetiti papir pod rukom, najviše one treće životne dobi među kojima nerijetko ima i takvih koji se nisu naučili služiti internetom, dobile su prvo izdanje tiskane publikacije TRIS sa izborom iz tromjesečnog sadržaja novinarskog portala.

Izbor iz sadržaja portala TRIS uredila je Davorka Blažević, glavna urednica i predsjednica Udruge TRIS, koja je u uvodniku prvog izdanja publikacije opisala (ne)red društva u kojem vladaju korumpiranost, nepotizam, klijentelizam te rodbinska i stranačka pogodovanja, društva zatrovanog govorom mržnje, povijesnim revizionizmom, netolerancijom i isključivosti te zaključila:

– Naša je ideja, naš romantični profesionalni poriv, mijenjati takav (ne)red stvari, upozoravajući na devijantna, neodgovorna i koruptivna (ne)djela političkih elita ali i svih drugih aktera zajednice. Naravno, istodobno promovirajući pozitivne primjere i ponašanje pojedinaca ili skupina s razvijenim osjećajem za društvo prava i pravde, gospodarskog i kulturnog napretka, društvo u kojem će znanje, poštenje i predan rad biti jedina privilegija vrijedna honoriranja. U ovom, prvom tiskanom izdanju TRIS-a ( do kraja godine izdat ćemo ukupno četiri ) nudimo vam presjek tromjesečnog sadržaja našeg portala, na koji su, nažalost, više utjecaja imali događaji, naša realnost, negoli naše preferencije. Ali, što se može, svi smo mi dio svijeta u kojem živimo i u kojem se kao ljudi oblikujemo … – zaključila je u uvodniku prvog izdanja publikacije TRIS Davorka Blažević, predsjednica Udruge TRIS i glavna urednica TRIS portala i tiskanog izdanja.

Tiskanom publikacijom TRIS približavamo sadržaj novinarskog portala TRIS generacijama treće životne dobi. Posredstvom medijskog djelovanja i obradom društveno značajnih tema iz lokalne zajednice uključujemo u zajednicu generacije treće dobi, omogućavajući starijim i nemoćnim osobama i osobama koje nisu aktivni korisnici interneta kvalitetno informiranje, povećavajući ujedno vidljivost organizacija civilnog društva i jačajući njihov utjecaj u lokalnom javnom prostoru.

Nakladu od 300 primjeraka po izdanju bez naknade ustupamo domovima za starije i nemoćne, organizacijama civilnog društva koje skrbe o starijim i nemoćnim osobama te knjižnicama odnosno čitaonicama u gradovima i općinama Šibensko-kninske županije. Volonteri projekta Megafon razveselili su prvim izdanjem mnoge buduće čitatelje, uz ostalo one u domovima za starije i nemoćne osobe u Šibeniku, Kninu i Oklaju.

Četiri kvartalna izdanja publikacije TRIS jedna su od aktivnosti u okviru projekta Megafon kojeg Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom Krka Knin. Projekt se provodi od 1. prosinca 2021. do 30. studenog 2022. godine, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI