Neovisni novinarski portal
28.3.2024.
MORH / PRIOPĆENJE
Priopćenje MORH-a : Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje…

Priopćenje MORH-a :
Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje…

Vijest u Nacionalu (  pod naslovom “Kako je Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 m2 u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice” ), objavljen au utorak, 9. studenog 2021. , izazvala je trenutnu reakciju MORH-a koji se oglasio priopćenjem u kojem tvrdi da je objavljena “netočna i neistinita informacija kojom se nastoji kompromitirati ministra obrane Republike Hrvatske Marija Banožića”.

U priopćenju MORH-a se navodi:

Naime, nije točna informacija koja se navodi u predmetnom tekstu da je ministar obrane Mario Banožić sam sebi dodijelio stan od 92 m2 u samom srcu Zagreba da na posao može ići pješice. Ministar Banožić nije birao koji će stan dobiti na korištenje, a sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature.

Stan kojega trenutno koristi dulje je vrijeme bio prazan i zapušten te je u njega u nekoliko navrata i provaljivano. Nije istina, kako se navodi u tekstu da je stan bio uređen za ministra Banožića. Naime, navedeni stan djelomično je bio uređen i prije nego što je predan na korištenje ministru Banožiću. Bitno je napomenuti kako se radi o trajnom ulaganju u imovinu, a ne za potrebe određenih korisnika. Navedeni stan trenutačno koristi ministar Banožić, a nakon isteka njegova mandata taj će stan biti predan nekom drugom korisniku.

Državne nekretnine upravljaju nekretninama i stavljaju ih u funkciju. U stanove za službene potrebe ulaže se sukladno godišnjim planovima Društva kako bi se povećala vrijednost imovine, postiglo bolje funkcionalno i tehničko stanje te ostvarili uvjeti za popunjavanje kapaciteta.

S obzirom na dodatne medijske upite, za sva daljnja pitanja vezano uz ulaganja u imovinu, primopredaju i korištenje stanova, predlažemo da se obratite i Državnim nekretninama- preporuča se u priopćenju MORH-a upućenom medijima.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI