Neovisni novinarski portal
13.8.2022.
kretenokracija
'Trijumf smrti', slika Pietera Bruegela, nizozemskog slikara iz 16. stoljeća

Crni petak, a još nema cjepiva protiv kretenizma:
NATO zaprijetio Rusiji ‘da će platiti’ ako upotrijebi silu protiv Ukrajine

'Trijumf smrti', slika Pietera Bruegela, nizozemskog slikara iz 16. stoljeća

Glavni (a ne neki sporedni) tajnik NATO-a Jens Stoltenberg, bivši norveški premijer i sin bivšeg norveškog ministra obrane i majke bivše norveške državne tajnice, upozorio je danas na crni petak Rusiju na “posljedice” i “cijenu koju će platiti ako upotrijebi silu protiv Ukrajine” sa snagama spremnima za borbu upućenima na granice te zemlje.

“Jako nas zabrinjava ono što se događa. Rusija je drugi put ove godine koncentrirala tešku opremu, tenkove i postrojbe spremne za borbu na granice Ukrajine. Retorika joj je agresivna i njezine namjere nisu jasne. Rusija je u prošlosti napala Ukrajinu pripojivši Krim i podržava separatiste u Donbasu. Mora biti jasno da će ako Rusija upotrijebi silu protiv Ukrajine to imati posljedice i za to će platiti. I zato i dalje pozivamo Rusiju da izbjegne eskalaciju. Situacija u Ukrajini će biti jedna od glavnih tema sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Rigi u Latviji, u utorak i srijedu – reče Norvežanin Jens Stoltenberg (62) na konferenciji za novinare u sjedištu Saveza.

Ilustracija: Ruski Patrot park: kopija Reichstaga u ‘ratnom Disneylandu’ – foto Facebook

Kako javljaju svjetske izvještajne agencije, Jens Stoltenberg nije precizirao što će NATO poduzeti ako Rusija vojno intervenira u Ukrajini i nije, gle čuda, želio podijeliti obavještajne podatke kojima raspolaže.

Ukrajina je partner NATO-a, ali nije zemlja članica tog saveza i ne može se pozivati na članak 5 Sjevernoatlantskog ugovora, navodno je rekao neki diplomatski izvor. Taj članak pet glasi: propisuje da se oružani napad na jednu ili više članica NATO-a u Europi ili Sjevernoj Americi smatra napadom na sve članice Saveza. 

Baš zanimljiva vijest u svijetu koji se okrenuo naglavce otkad njime vlada sićusni virus – nedostaje još samo svjetski rat.

Možda bi sada Svjetska zdravstvena organizacija trebala moćne farmaceutske korporacije usmjeriti na proizvodnju cjepiva protiv kretenizma i sklonosti sukobima i nasilju kod ljudi.

NATO nije intervenirao tijekom aneksije Krima ni tijekom ruske vojne intervencije u Gruziji 2006. godine, no pomaže Ukrajini u jačanju vojnih kapaciteta, obuci vojnika i u osiguranju sustava naoružanja, rekao je Stoltenberg te  podsjetio je da je ponudio Moskvi nastavak dijaloga na sastanku Vijeća NATO-Rusija da bi se smirile napetosti i izbjegao bilo kakav incident nakon jačanja ruske vojne nazočnosti na granici s Ukrajinom.

Podsjetnik iz prošlog svjetskog rata

“Ali Rusija nije prihvatila tu ponudu”, istaknuše Norvežanin.

Inače, baš danas je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao da imaju informacije da se sprema državni udar, odnosno kako je Ukrajina otkrila planove za pokušaj državnog udara.

Na to je Rusija odgovorila kako nije namjeravala sudjelovati u navodnom pokušaju prevrata niti da inače poduzima takve korake.

“Suočavamo se s izazovima, ne samo iz Ruske Federacije, i moguće eskalacije već imamo, kao i velikih unutarnjih izazova. Zaprimio sam informacije da će se državni udar u našoj zemlji izvesti 1. i 2. prosinca”, rekao je Zelenskij te je također spomenuo rusku prijetnju vojnom eskalacijom

On nije pružio detaljnije informacije o državnom udaru niti je izrijekom optužio Rusiju da je umiješana, no spomenuo je zvučni zapis o prevratu, na kojem se navodno mogu čuti ljudi iz Rusije.

Obje zemlje posljednjih su dana održale vojne vježbe.

“Oko deset posada aviona i brodova Crnomorske flote u pomorskoj bazi Novorosijsk sudjelovalo je u ovoj borbenoj obuci”, objavio je Interfax pozivajući se na navode Crnomorske flote.

Podsjetnik iz prošlog svjetskog rata

Borbeni avioni Suhoj i drugi avioni vježbali su odgovor na neprijateljske zračne napade trenažnim letovima iznad Crnog mora u suradnji s Crnomorskom flotom, navodi Interfax. Ruska Crnomorska flota smještena je na Krimu, koji je Moskva anektirala od Ukrajine 2014. godine. Kijev traži Rusiju da vrati Krim.

Organizacija Sjevernoatlantskog ugovora, naziva se još i Sjevernoatlantski savez, poznatiji po kratici NATO (od engleskog naziva North Atlantic Treaty Organisation ili francuski Organisation du Traité de l’Atlantique Nord, što daje kraticu naopako: OTAN), međunarodna je organizacija vojno-političke prirode, osnovana je 1949. godine potpisivanjem Sjevernoatlantskog ugovora (Washingtonski ugovor) između dvanaest država tadašnjeg zapadnog bloka. Danas se NATO sastoji od 30 država članica, od kojih 2 angloameričke te 28 europskih.

Ključna odredba u Sjevernoatlantskom ugovoru glasi:

 „Stranke su suglasne da će se oružani napad na jednu ili više njih u Europi ili u Sjevernoj Americi smatrati napadom na sve njih.”

Nadajmo se kako će prije nego li se ispuni ova odredba znanstvenici otkriti efikasno cjepivo protiv idiota i kretena u svjetskim vladama, a koji su, poznato nam je iz povijesti ljudskog kretenizma, prouzročili strahovite patnje, razaranja, smrti i ranjavanja tijekom višetisućljetne nečovječne historije čovječanstva i kretenokracije.

Evo jedne prikladne slike Pietera Bruegela nazvane Trijumf smrti, a koja najbolje trijumfira u vrijeme ratovanja.

‘Trijumf smrti’, slika Pietera Bruegela, nizozemskog slikara iz 16. stoljeća

 

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI