Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
POLITIKA / ZDS
DP i Ivan Penava žestoko udarili na predsjednika Vrhovnog suda: Dobroniću, tko si ti da im sudiš?Insignije palih vitezova ne može nitko zabranjivati

DP i Ivan Penava žestoko udarili na predsjednika Vrhovnog suda:
Dobroniću, tko si ti da im sudiš?Insignije palih vitezova ne može nitko zabranjivati

Ako je bilo i najmanje dvojbe o smjeru politike kojom novi predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kani voditi ovu rastočenu “domoljubnu” ekipu, jasno je nakon ostrašćenog, i u najmanju ruku nepristojnog, priopćenja na Facebooku kojim se DP referira na izjavu novoizabranog čelnika Vrhovnog suda Radovana Dobronića.  Uzgred, DP je jedina parlamentarna stranka koja se usprotivila izboru Dobronića za predsjednika VS-a. Jer se nije založio za lustraciju u pravosuđu…

Predsjednik VS-a je u intervjuu za Jutarnji list izjavio da je ustaški pozdrav Za dom spremni civilizacijsko, a ne ideološko pitanje i da je nedopustiv u svim prilikama. Penavi takav stav šefa Vrhovnog suda nije nimalo dobro sjeo. Pa je Domovinski pokret odmah reagirao tvrdim, rigidnim priopćenjem u kojem predsjednika VS-a uličarski prozivaju pitajući se tko je uopće on ( Radovan Dobronić ) da im sudi? Pa predsjednik Vrhovnog suda, ako već ne znaju ili ne priznaju…

A evo i priopćenja Domovinskog pokreta koje očigledno ima ambiciju probuditi i mobilizirati najekstremniji dio hrvatske javne političke scene, mada, tek da podsjetimo Ivana Penavu, ekstremizam u Hrvatskoj nikad nije imao osobitu prođu, hvala Bogu.

DOBRONIĆU, TKO SI TI DA IM SUDIŠ? Insignije palih vitezova ne može nitko zabranjivati!

Domovinski pokret jedina je parlamentarna politička stranka čiji zastupnici nisu bili za izbor novog predsjednika Vrhovnog suda RH, Radovana Dobronića. Da smo bili u pravu pokazuje i njegova prva izjava, kojom najavljuje zabranu pozdrava HOS-a i tvrdi kako je ‘Za dom spremni’ nedopustiv u bilo kojoj prilici…

 Unatoč pravednoj presudi u slučaju ‘franak’, DP je s pravom procijenio kako jedna presuda ne može biti dostatna kvalifikacija za izbor čelnog čovjeka sudbene vlasti u Republici Hrvatskoj.

Dobroniću, ne diraj u svetinje! Kada su hrabri HOS-ovci sa svojim insignijama, ginuli za državu u kojoj si ti sada predsjednik Vrhovnog suda, imao si dovoljno godina da budeš jedan od njih, ali taj put nisi odabrao.

Odakle ti pravo, Radovane Dobroniću, da “nedopustivim” proglašavaš pozdrav pod kojim je tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku i BiH, na Oltar Domovine svoj život položilo više od sedam stotina hrvatskih vitezova?! Njihov je odabir bio da ratuju i ginu pod svojim znakovljem, i tvoje prijetnje danas, trideset godina nakon Domovinskog rata, nanose novu bol njihovim majkama, braći i sestrama, kćerima i sinovima.

Domovinski pokret poduzet će sve legalne i legitimne korake koji su nam na raspolaganju, kako bi spriječili nečasnu nakanu novog predsjednika Vrhovnog suda RH, kao i svih onih koji su sudjelovali u ovom tragikomičnom izboru.

Nažalost, za Radovana Dobronića digli su ruke i politički naivci, trgovci domoljubljem, kojima unaprijed iskazano stajalište novog predsjednika Vrhovnog suda protiv ‘ZDS’, nije bilo dostatno da mućnu vlastitom glavom.

Dobronić je iskazivao i zaštitnički stav prema osuđenim udbašima, a niti ga bilo kakav oblik lustracije u hrvatskom pravosuđu nije osobito zanimao… Domovinski pokret, bez obzira na napade koje ćemo i ovoga puta posve sigurno doživjeti, ne pristaje na trgovinu nacionalnim svetinjama – ni pod koju cijenu! Suze majki palih HOS-ovaca obvezuju nas da ne uzmaknemo niti milimetar.

P.S. Od predsjednika Vrhovnog suda RH očekujemo da ubrza procesuiranje onih koji su pod petokrakom i kokardom činili zlo Hrvatima od Vukovara do Dubrovnika, a ne da nastavlja s kriminalizacijom Domovinskog rata!”

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI