Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
crovid / OBRAZOVANJE / Sindikat hrvatskih učitelja
Ana Tuškan, Sindikat učitelja: Odluku o nastavi treba prepustiti ravnateljima

Ana Tuškan, Sindikat učitelja:
Odluku o nastavi treba prepustiti ravnateljima

Nastava na daljinu koja će se idući četvrtak i petak održati u svim hrvatskim školama, šokirala je roditelje, nastavnike i mnoge učenike, ustvrdila je za N1, nakon objave odluke, Ana Tuškan iz Sindikata učitelja. Smatra da treba prestati politizirati oko nastave i odluku prepustiti školama.

-Cijelo vrijeme se ponavlja da je odluka o provođenju nastave na lokalnim stožerima, a to sad nije tako. Na terenu su različite reakcije jer neki nemaju toliko širenje zaraze. Zaraza se povećava, no činjenica je da brojna istraživanja pokazuju da je najbolja nastava uživo- kazala je sindikalistica a propos novih preporuka HZJZ-a i odluke o nastavi online idući tjedan u cijeloj Hrvatskoj.

Ključni problem je nepostojanje strategije što, kaže, dovodi do nezadovoljstva i neizvjesnosti. Tvrdi da vlada potpuna neorganiziranost i kaos.

Inače, cijepljenje u sustavu obrazovanja ne odudara od prosjeka populacije, kazala je, no kako je lani velik broj zaposlenih u sustavu bio zaražen, puno ih je preboljelo koronu.

Tuškan zagovara prepuštanje odluka o provođenju nastave ravnateljima škola koji moraju procijeniti situaciju u svakoj učionici, pa bi, veli, bilo dobro prestati s politikantstvom i donositi odluke prema situaciji u svakoj pojedinoj školi. Jer, u nekim školama zaraze nema. S druge strane, imamo otvorene kafiće, povećan promet za vrijeme blagdana, djeca se druže na otvorenom, i sve je otvoreno osim škola, što nema ni logike ni smisla, ocijenila je agilna i kritički raspoložena sindikalistica.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI