Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
FESTIVALI
Pričam ti priču: Pričigin – Festival pričanja priča… s pričom počinje večeras

Pričam ti priču:
Pričigin – Festival pričanja priča… s pričom počinje večeras

Pričigin, Festival pričanja priča, s pričom počinje večeras, u utorak, 21. rujna u 19 sati, u prostoru Ljetnoga kina Bačvice, dakako u Splitu. Dakle pričam ti priču festival, tj. 14. izdanje splitskog Pričigina se, kako kažu organizatori,  nakon prisilne prošlogodišnje pauze vraća u punom sjaju, a izvrstan program sve četiri večeri garantira sjajnu zabavu i puno smijeha.

-Koliko je publika željno iščekivala pričiginaše, najbolje govori činjenica da su karte doslovno planule, a najčešće pitanje koje se ovih dana čuje na ulicama Splita je – Jes’ uvatija karte za Pričigin? Na novoj lokaciji, u predivnom ambijentu Ljetnog kina Bačvice program će otvoriti pičiginaške priče Anele Borčić, Marka Dejanovića, Zorana Krušvara, Jadranke Pintarić, Tee Tulić, Marine Vujičić i Nevena Vulića, pod suverenom moderatorskom palicom Patricije Horvat. Sjajnu atmosferu obećava i autorska večer uvijek rado viđenog Emira Imamovića Pirkea, uz moderaciju Renata Baretića. – ispričali su u Pričiginu. 

Organizacija festivala u doba corone, vele,  zahtijevala je neke značajne izmjene za ovogodišnje festivalsko izdanje, pa će uslijed toga Pričigin po prvi put biti održan na novoj lokaciji – u Ljetnom kinu Bačvice. Novitet je i što 14. izdanje festivala ide s ulaznicama –  koje su po simboličnoj cijeni od 10 kuna bile puštene u prodaju tjedana dana ranije, a rasprodane su u rekordnom roku – kako bi organizatori mogli ispoštovati sve trenutno važeće epidemiološke mjere za javna okupljanja.

Po društvenim mrežama traje simpatična jagma za festivalskim ulaznicama, pa čak i šaljive licitacije. Premda onima koji su ugrabili ulaznice ne pada na pamet prodaja, ipak neki nude i 12, 13, čak i 14 kuna za ulaznicu, uglavnom bezuspješno.

Inače, priča se, a organizatori potvrđuju kako za ulazak na festival nisu potrebne tzv. COVID-putovnice niti negativan test (na bolest covid-19), ali će svim posjetiteljima pri ulasku biti izmjerena tjelesna temperatura te će morati ostaviti kontakt podatke, stoga organizatori apeliraju na sve posjetitelje da na ulaz Ljetnog kina Bačvice dođu barem pola sata ranije kako bi se izbjegle gužve i čekanje.

Za sve koji nisu u mogućnosti doći osobno ili nisu uspjeli doći do karte na vrijeme, cijeli program festivala bit će dostupan putem live streama na youtube kanalu www.youtube.com/Pricigin, tješe organizatori.

Evo sad  i programa:

(ČETRNAESTI) FESTIVAL PRIČANJA PRIČA

“PRIČIGIN”

Split 21. – 24. rujna 2021.

 

Prvi dan, utorak 21. rujna 2021.

 • 19.00 – Ljetno kino Bačvice: Otvaranje Četrnaestog Pričigina
 • 19.30 – u istom prostoru: Hrvatske autorice i autori pričaju: Pun kufer (Pičiginske priče)
  Moderacija: Patricija Horvat
  Gosti: Anela Borčić, Marko Dejanović, Zoran Krušvar, Jadranka Pintarić, Tea Tulić, Marina Vujčić, Neven Vulić
 • 21.15 – U istom prostoru: Autorska večer Emir Imamović Pirke
  S one strane ruba pameti
  Moderacija: Renato Baretić

Drugi dan, srijeda 22. rujna 2021.

 • 19.30 – Ljetno kino Bačvice: Splitski pisci pričajuKnjiževna pera u službi stranih i domaćih režima
  Moderacija: Nebojša Lujanović
  Gosti: Dragan Bursać, Boris Dežulović, Zlatko Gall, Saša Ljubičić, Andrea Topić, Silvana Uzinić
 • 21.00  U istom prostoru: ‘Dežela priča’, u organizaciji Založbe GOGA, Novo mesto, Slovenija
  Moderacija: Jedrt Jež Furlan
  Gosti: Ivana Djilas, Ervin Hladnik Milharčić, Vlado Kreslin, Jedrt L. Maležić

Treći dan, četvrtak 23. rujna 2021.

 • 19.30 – Ljetno kino Bačvice: Vlaške priče: u nas je tako običaj
  Moderacija: Mladen Vuković
  Gosti: Jure Divić (fotograf i književnik, Vrgorac), Marijan Grbavac (glumac amater, Proložac), Ljubomir Gudelj (arheolog i glazbenik, Imotska poljica), Nikola Kujundžić (umirovljeni dekan farmacije u Zagrebu), Vedran Kukavica (novinar, Vinjani Gornji), Joško Marušić (umirovljeni karikaturist, Katuni)
 • 21.15 – U istom prostoru: Autorska večer Zlatan Stipišić Gibonni
  Svi moji punti
  Moderacija: Ivo Anić

Četvrti dan, petak 24. rujna 2021.

 • 19.30 – Ljetno kino Bačvice: Zašto znanosti ipak treba vjerovati
  Moderacija: Petar Filipić
  Gosti: Saša Ceci (fizika), Monika Herceg (pjesnikinja, popularizatorica znanosti), Tvrtko Jakovina (povijest), Boris Jokić (društvo), Ivica Puljak (fizika, astronomija) i Zvonimir Šikić (matematika).

Zatvaranje Četrnaestog Pričigina

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI