Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
'rvatska / divljaštvo / FESTIVALI
Ne propustite 2. festival bespravne gradnje i devastacije prirode u Vruji, 2. listopada: Sretan je narod koji ima takve graditeljske neimare!

Ne propustite 2. festival bespravne gradnje i devastacije prirode u Vruji, 2. listopada:
Sretan je narod koji ima takve graditeljske neimare!

Pal’ bager, pal’ pikamer, 2. Festival bespravne gradnje i devastacije prirode samo što nije! Organizacijski odbor Festivala najavljuje novu feštu 2. listopada u uvali Vruja. A vrhunac događanja, kako poručuju, bit će dodjela nagrade “Zlatna Vruja” za drugu najljepšu  devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj, jer, prva je već dodijeljena i pripala je nedostižnom Stipi Latkoviću za njegovo velebno djelo u Vruji.

Ali, još vam je na vrijeme ugrabiti drugu nagradu, pa ako ste sretni devastator ili zadivljeni promatrač evo vam prilike da do 25. rujna nominirate svoje ili tuđe (ne)djelo i ugrabite zasluženo priznanje. Kako kažu organizatori ovog eventa, stručni žiri  sastavljen od istinskih ljubitelja građevinske mafije sve do iduće subote prima prijedloge, a nominirati se možete uz objavu i komentar na Facebook stranici Festivala. Ne propustite priliku!

Organizacijski odbor Festivala obećava vam, ako ništa drugo, prosvjedno sunčanje i  slušanje gramofonskih ploča, a da ne govorimo o uživanju u nominiranim raskošnim primjercima devastacije koji će, sasvim sigurno, razgaliti sve hrvatske ljubitelje pikamera.

Samo da se podsjetimo, prvi svjetski  Festival bespravne gradnje i devastacije prirode održao se 4. srpnja u uvali  Vruja, pa se Hrvatska može pohvaliti kako je bila prvi domaćin spektakla koji slavi uništavanje  svih poznatih prirodnih vrednota, pilanja šuma, asfaltiranja obale i maslinika, nasipanja i betoniranja obale i mora, te gradnje najružnijih mogućih građevina na najljepšim mjestima koje smo naslijedili od prirode.

Prvi Festival bio je prijavljen kao prosvjed za zaštitu jedinstvene uvale Vruja gdje je veliki građevinski neimar Stipe Latković dva desetljeća marljivo na državnoj zemlji  asfaltirao, betonirao, nasipao baš kao na ćaćinome. Ovo, drugo festivalsko izdanje pokazat će nam koliko je sretan narod koji ima takve neimare, i u tolikom broju…

Tags: ,

VEZANE VIJESTI