Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
G.B. Flander podnijela ostavku

G.B. Flander podnijela ostavku

Gordana Buljan Flander podnijela je neopozivu ostavku na mjesto ravnateljice Poliklinike za zaštitu djece, potvrdila je u Dnevniku Nove TV.

Za očekivati, to  nije prošlo bez skretanja pozornosti na druge, u ovom slučaju na gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. Iz njenog obraćanja bi netko mogao zaključiti kako daje ostavku jer nema podršku gradonačelnika, a ne kako to možda ima neka veze sa skandaloznim slučajem sudske zabrane pisanja tekstova o njoj na portalu H-Alter.

“Gospodine gradonačelniče, nakon što tri mjeseca nisam uspjela doći do vas, tražeći podršku za rad ustanove, ja vam večeras podnosim neopozivu ostavku. Nadam se da ćete naći stručnjaka, ili da ga već imate, koji će nastaviti voditi ovu ustanovu na način da i dalje ostane prepoznata i primjer prakse u Europi. Poštujem pravo svakog gradonačelnika da bira svoje suradnike”, poručila mu je.

Ipak, dotakla se i zabrane pisanja o njoj…

“Ja sam tražila privremenu mjeru isključivo za portal H-Alter s obzirom na to da je dva mjeseca pisao vrlo ružne članke, članke koji su bili puni neistina, koji su defamirali rad stručnjaka poliklinike, rad Poliklinike. Pokušali smo na razne načine i davanjem informacija i uredniku i novinarki utjecati na to da imaju prave informacije. Međutim, iz teksta u tekst informacije su bile sve manje istinite. Poslali smo sedam-osam demantija”, rekla je.

Onda opet malo o gradonačelniku…

“Kako ću predstavljati ustanovu bez podrške gradonačelnika? Konačni pravorijek suda čekam. Kao građanka sam iskoristila ono što mi pruža zakon, a to je zaštita od blaćenja, dezinformacija, linča jer smo bili izloženi neviđenom javnom linču”, objasnila je za Novu TV.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI