Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
bože oprosti
Budimpeštanski demografski summit: Klerokonzervativni dernek kojeg otvaraju Vučić, Janša, Pence, Orban i… Dodik (!)

Budimpeštanski demografski summit:
Klerokonzervativni dernek kojeg otvaraju Vučić, Janša, Pence, Orban i… Dodik (!)

U Budimpešti se 23. i 24. rujna održava Budimpeštanski demografski summit (BDS) u organizaciji klerokonzervativnih političkih partija i raznih crkava iz više zemalja. Oni se navodno brinu za budućnost svijeta i radi opadanja nataliteta, te smatraju kako je obitelj najvažnija i tome slično. O tome kakav je skup posrijedi govori i tko će ga otvoriti i na njemu govoriti, a nakon četverostrukog blagoslova crkvenih glavešina po dostupnom programu (vidi dolje), to sijelo otvara, gle ti to, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potom će valjda o obitelji govoriti Mike Pence, bivši potpredsjednik SAD-a, odnosno zamjenik obiteljskog čovjeka Donalda Trumpa. Slijedi Janez Janša, bivši komunistički dužnosnik, a danas predsjednik Slovenije, pa figura sa sličnom profesionalno karijerom, današnji mađarski premijer Victor Orban, aktualna perjanica zadrte europske desnice. Tu su i češki i poljski premijeri, obojica provjerene ‘konzerve’, a kao šlag na torti te pomalo onespokojuće nakupine koja bi spašavala svijet je ni manje ni više nego – Milorad Dodik, čelnik entiteta u Bosni i Hercegovini nazvanog Republika Srpska.

-“Obitelj: ključ održivosti” – to je koncept oko kojeg četvrti put ove godine, nakon 2015., 2017. i 2019. godine, organiziramo Budimpeštanski demografski summit (BDS), s ciljem pružanja platforme donositeljima odluka, političkim igračima , vjerskim i građanskim vođama, gospodarskim i medijskim akterima, kao i predstavnicima akademskog svijeta kako bi zajedno razmišljali i razgovarali o izazovima koji su pred nama i sastavili prijedloge zajedničkih rješenja – vele organizatori ovog osebujnog skupa s  navedenim i još brojnim sudionicima.

Ako nekoga baš zanima, neka program BDS-a nađe na ovoj poveznici, ali neka zna kako tamo neće naletjeti na niti jedno ime iz Hrvatske – čini se da ovi naši domaći klerokonzervativci nisu bili dovoljno interesantni gore nabrojanoj eliti.

– Mi, demokršćani, koji obitelj smatramo najvažnijom temeljnom jedinicom zajednica, još uvijek osjećamo da nešto nedostaje, jer se nerazumno malo govori o obitelji i rađanju djece u diskursu o održivosti. Moglo bi se reći da demografska održivost nije dovoljno naglašena u mainstreamu unatoč činjenici da demografski trendovi temeljno određuju našu budućnost. – vele ti navodni dušebrižnici za budućnost Europe i svijeta, poznati uglavnom po svojim politikama kojima se osporavaju neka temeljna ljudska prava i slobode, protiv migranata i tome slično.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI