Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
crovid / koncert
Thompsonova sinjska covid-masovka s dozvolom…

Thompsonova sinjska covid-masovka s dozvolom…

Marko Perković Thompson sinoć je u Sinju, na gradskom stadionu, priredio pravi spektakl, covidu-19 unatoč. Ili novinarima usprkos. Glazbenik je dobio dozvolu Nacionalnog stožera za suzbijanje pandemije za održavanje koncerta iako je Hrvatska na korak od ulaska “u crveno” i mogućeg prekida i ove turističke sezone…

Thompson nije propustio priliku odmah na početku obračunati se s novinarima, posebno Slobodne Dalmacije koju je optužio da je ovaj spektakl pod svaku cijenu pokušala proglasiti “nevažećim”, odnosno protivnim propisanim epidemiološkim pravilima.

Na gradskom stadionu okupilo se pet tisuća Thompsonovih fanova, sasvim legalno, s dozvolom za prvo takvo masovno okupljanje u covid- okolnostima, iako je riječ o gradu rekordno niske procijepljenosti ( u samom Sinju 15 posto, a u Cetinskoj krajini jedva 7 posto!? ). Prema izjavi organizatora koncerta, sve je bilo u skladu s epidemiološkim mjerama, a na stadion se moglo ući isključivo s covid EU putovnicama ( potvrdama o cijepljenju ) ili s negativnim, brzim antigenskim testom koji je posjetitelje stajao 10 kuna.

– Dobra večer, dragi prijatelji. Drago mi je i lijepo biti ponovno u Sinju nakon dugo vremena. Prelijepo je da smo se okupili nakon teškog vremena. Da smo se konačno počeli družiti uz zabavu. Neka to bude poruka svima da kako smo to nekad radili. Bez obzira na probleme s organizatorom, koji je imao velike probleme sa sedmom silom – tim riječima je, kako javlja Slobodna Dalmacija, Thompson otvorio koncert- i odmah optužio splitski dnevni list da je pošto-poto želio spektakl proglasiti nevažećim, te pozvao publiku da im dokaže kako ih mogu pobijediti ( novinare ), što su njegovi štovatelji pozdravili snažnim aplauzom.

Na traženje  publike izveo je i “Anicu Kninsku” i izazvao pravu euforiju stihovima “Zapalit ću dva, tri srpska štaba, da ja nisam dolazio đaba…”, a nije propustio zapjevati ni “Bojnu Čavoglave”, zbog koje je već bio prekršajno prijavljivan.

Thompson je time najavio da njegov “rat” s novinarima ide dalje, a to su se potrudili pokazati i organizatori koncerta koji su zabranili ulazak na stadion novinarkim ekipama.

Uoči koncerta priopćenjem se javnosti obratio i sinjski gradonačelnik Miro Bulj, ogorčen nekim medijskim spekulacijama kako bi sinjsko druženje Thompsona s publikom moglo biti novo žarište širenja covida. Bulj se u priopćenju pita zbog čega je taj koncert problem, a nisu drugi, koji će se također održati uskoro u Sinju, primjerice koncert Mile Kekina i Hladnog piva.

– U medijskom prostoru pojavljuju se nagađanja da će koncert Marka Perkovića Thompsona u Sinju biti žarište korone, iako je jasno da će za sudjelovanje na koncertu trebati imati negativan PCR test koji će koštati 10 kuna ili Covid digitalne EU putovnice.  Grad Sinj nije organizator koncerta, za njega nije dao ni kune, ali podržava organizaciju uz poštivanje važećih epidemioloških mjera- naveo je u priopćenju sinjski gradonačelnik, Mostov saborski zastupnik Miro Bulj.

Nije mu jasno zašto je problem Thompson, a nisu drugi glazbenici i njihovi koncerti, druga veća okupljanja i druženja.

-Zašto se ne piše da će se u mnogim gradovima na obali održati brojni koncerti, da su plaže pune turista?! Zašto se od Sinja i jednog koncerta nastoji napraviti Grad slučaj?- revoltirano će u svom obraćanju javnosti Bulj.

Uzgred je konstatirao kako Sinj ima puno većih i bitnijih problema, poput ugrožavanja zdravlja djece otvorenom kanalizacijom koja teče uz dječji vrtić. Ali, dok se, kako stoji u priopćenju, Sinjani kupaju u fekalijama i guše u smradu, Stožer šuti o potrebi zaštite pitke vode u Cetini, zbog čijeg onečišćenja možemo imati puno goru zarazu od coronavirusa, upozorava Bulj, jer se pola Dalmacije snabdijeva pitkom vodom upravo iz Cetine.

Stožer zato dnevno donosi politički obojane mjere za covid, istovremeno pilatovski perući ruke od odgovornosti koju su sami nametnuli građanima. Svima je više jasno da ovaj politizirani Stožer fokusira Sinj kao žarište kako bi prikrio svoju nesposobnost, jer lutaju kao guske u magli-  smatra sinjski gradonačelnik, pozivajući svih da posjete Sinj i sudjeluju u manifestacijama koje su pripremili za Dane Alke i Veliku Gospu, odbijajući biti taocima loše vođenih politika Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Dok je on gradonačelnik, poručio je, bit će pjesme, druženja i veselja u skladu s propisanim mjerama, “a Sinj, gospodo, nećete više koristiti kao poligon za pravdanje svoje nesposobnosti”.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI