Neovisni novinarski portal
10.8.2022.
stožeralije
Čišćenje potoka u Zagrebu

Regius Festival odgođen za ljeto 2022.:
‘Nove mjere Stožera „ubijaju” organizatore događaja’

Čišćenje potoka u Zagrebu

-Nove mjere Stožera „ubijaju” organizatore događaja – poručuju javnosti organizatori šibenskog glazbenog Regius festivala koji se ove godine neće održati nego je odgođen za za ljeto 2022. Naime, glazbeni Regius Festival koji je svoje jubilarno deseto izdanje trebao doživjeti za tjedan dana, od 9. do 11. srpnja u kampu Martinska nasuprot Šibenika, odgađa se za ljeto 2022. Razlog tome nove su korona mjere koje su stupile na snagu a tiču se, između ostalog, i javnih okupljanja na otvorenome.

-Ukratko, za organizatore glazbenih ljetnih festivala, ostavljena su samo dva modusa rada: bez covid putovnica uz nikad rigoroznije mjere (do 100 ljudi, radno vrijeme do ponoći), te s covid putovnicama (bez ikakvih ograničenja). U trenutku kad je procijepljenost u Dalmaciji nešto više od 35%, a sustav dobivanja QR koda u covid aplikaciji i dalje u informatičkim povojima, organizatori Regiusa prisiljeni su odgoditi festival koji su ove godine organizirali u suradnji sa glazbenom platformom muzika.hr.- vele iz Regiusa. 

– Dragi prijatelji Regiusa i Muzike, s velikom tugom vas moramo obavijestiti da se deseto izdanje Regius festivala u suradnji sa muzikom.hr nažalost neće održati ove godine. Jučerašnje mjere Vlade RH koje izričito ograničavaju organiziranje javnih okupljanja na otvorenom, te uvjetuju da se svi takvi događaji rade isključivo s covid putovnicama, nama onemogućuju da realiziramo događaj kakav smo željeli, i tjeraju nas da odgodimo festival. Iako nemamo ništa protiv da je svaki posjetitelj obavezan dokazati da ne nosi virus pri ulasku u festivalski prostor, zbog trenutnih nedostataka aplikacije i cijelog sustava provjere, te jako kratkog vremenskog perioda od tjedan dana, jednostavno nismo u mogućnosti ispoštovati navedene mjere Stožera.  druge strane, Regius od samih početaka promovira kulturu jednakost svih ljudi, bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest, rasu ili spolnu orijentaciju, tako da i u ovom slučaju ne želimo raditi razliku na bilo kojoj osnovi i izboru pojedinca. Dakle, deseto izdanje Regiusa u suradnji s Muzikom naziva Regius X Muzika odgađamo za ljeto 2022. godine. – stoji u obavijesti iz PARK organizacije.

Podsjetimo, ove godine u Šibeniku su uživo trebali nastupati Goran Bare & Majke, Urban & 4, Mimi Mercedez, Svemirko, Grše, Tam, Bore Balboa, Klinika Denisa Kataneca, Barbara Munjas, Živac Maradona i lokalni izvođači Mali Japanac i Diskodelija. Planiran je i drugi electro stage na kojem je trebalo nastupiti preko 30 DJ-eva iz Šibenika, Splita, Zadra i Zagreba.

Publika Regiusa na takav program će ipak trebati pričekati iduću godinu, za kad se organizatori nadaju da će napokon moći napraviti deseto izdanje festivala u punom obimu i bez restrikcija.

Svim posjetiteljima koji su do sada kupili ulaznice za Regius, one vrijede i za festival dogodine, a osiguran je i povrat kompletnog novca koji se može zatražiti preko Entrio sustava, stoji u priopćenju iz PARK-a.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI