Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
POLITIKA & KRIMINAL
Juričan bi Plenkovića na istu klupu s Mamićem i Todorićem…

Juričan bi Plenkovića na istu klupu s Mamićem i Todorićem…

Dario Juričan, redatelj i istraživač lika i djela velikih hrvatskih političkih i gospodarskih “gazda”, Ivice Todorića, Miroslava Kutle i Milana Bandića, koji još ne odustaje od pravosudne bitke za pravo na  ime po preminulom bivšem zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, zadnja dva dana doživljava pravu satisfakciju. Konačno je došao na svoje, jer uhićenja koja se nižu kao na tekućoj traci, kao da su slijedila ono što je već dugo Juričan javno kazivao…

Gostujući na N1 televiziji, nesuđeni Milan Bandić ironizirao je cijelu situaciju tvrdnjom kako je šokiran što su USKOK i policija otkrili da je Milan Bandić primao mito. Nevjerojatno kako im je to uspjelo!?, čudi se Juričan.

USKOK je jedinica specijalaca koji ozbiljno grizu, oni imaju plaće od oko 17-18.000 kuna, stoga su i motivirani da rade. Kada kažete da je tajming takav ili onakav, da se njih pita – oni bi ih razbucali u tri dana. Glavna državna odvjetnica koja je na njihovom čelu gleda na to što je Plenković rekao i kako on razmišlja. USKOK odlično radi svoj posao, njihov je postotak presuda veći od 90 posto- narugao se Juričan, te podsjetio kako je  2014. godine Bandić bio uhićen, nekoliko godina čekalo se potvrđivanje optužnice, a slučaj nije došao ni blizu epiloga za Bandićevog života.

Štoviše, nije donesena čak ni prvostupanjska presuda, kamoli druga. Za ekipu koja je sada uhićena možemo se kladiti da će presuda biti 2035. godine- ironično će Juričan.

Komentirao je i izjave premijera Andreja Plenkovića koji je za slučaj Advetskih kućica kazao kako je tek sada sazrio( ?! )

-Sazrijelo je neprihvaćanje izvješća o Adventskim kućicama. Sazrijelo je saznanje premijera da je voda došla do grla i da se treba vaditi. Degutantno mi je slušati Plenkovića kako govori da se bori protiv korupcije – stavio bih ga na klupu s dvojicom drugih boraca – Mamićem i Todorićem– poručio je redatelj koji je “kralju Adventa” Denisu Mohenskom svojedobno dodijelio zapaženu ulogu u jednom svom filmu. No, sve su to kokošari, smatra Juričan, to su mali igrači na terenu, koji su okrenuli par milijuna kuna. A u Zagrebačkom Holdingu se događaju poslovi s puno više nula. Još od  afere Janaf mi se čini da se pušta da se sve još više razvije- zaključio je.

Zbog involviranosti u aferu čelnog čovjeka zagrebačkog Zavoda za prostorno uređenje, koji se, napominje Juričan, borio i za projekt Manhatten na Savi, reklo bi se da su stanovi bili modus operandi ove “snalažljive skupine”. Bandić je imao tri neprijavljena stana, a većina umočenih u aferu i stigmatiziranih možebitnim kriminalnim radnjama, stanove nije ni registrirala na svoje ime, na bilo koga samo ne na sebe, baš poput Bandića koji je svoje stambene kvadrate prijavljivao na prijatelje. Što ti je povjerenje…

Stavljenić Rukavina pronađena onesviještena u stanu!

Tek što je USKOK objavio detalje o uhićenju i utvrdio sumnju da je 82-godišnja Ana Stavljenić Rukavina zlorabila položaj i ovlasti kako bi nezakonito namjestila natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, kao predsjednica Upravnog vijeća bolnice, desna ruka bivšeg gradonačelnika Bandića pod teretom sumnji naprosto se slomila. Stavljenić Rukavina je saslušana i puštena da se brani sa slobode, ali je sve ovo za nju bilo previše, pa je član obitelji pronašao u njezinom stanu u Šenoinoj ulici u centru Zagreba, onesviještenu. Odmah je prebačena u bolnicu, njezino je stanje stabilizirano i otpuštena je kući.

Tragično je da će svoju karijeru, u poznim godinama, bivša ministrica zdravstva, a donedavno desna ruka gradonačelnika Milana Bandića, zaključiti aferom i potpunom kompromitacijom svega što je dosad radila. A svojevremeno je uzimana kao primjer moralne političarke jer je, zbog afere Baxter, koja je izbila u njezinom mandatu ministrice zdravstva, svojevoljno odstupila s dužnosti. Nakon svega, čovjek se pita je li i to bila sračunata gesta…

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI