Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
kriminal / POLITIKA / pranjosuđe
Zdravko Mamić (screenshot/N1)

U Osijeku se navodno uhićuju suci u slučaju Zdravka Mamića, a koji je, kao i brat mu Zoran, pobjegao u BiH

Zdravko Mamić (screenshot/N1)

Kako prenosi RTL, u Osijeku je počela akcija uhićenja sudaca povezanih sa slučajem Zdravka Mamića koji ih je, podsjetimo, teško optužio za korupciju. Isti Mamić, kao i brat mu Zoran, pobjegli su u susjednu BiH kako ne bi završili u zatvoru.

Među onima koje je javno prokazao za uzimanje mita je i sudac Županijskog suda u Osijeku koji ga je osudio. Objavljene su i fotografije na kojima se vidi da je Mamić bio itekako blizak sa sucima Zvonkom Vekićem i Darkom Krušlinom, a Državno sudbeno vijeće zbog afere ih je i suspendiralo.

Zdravko Mamić koji se nalazi u BiH je, podsjetimo, u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio više od 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i još jednim sucem, Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze. U međuvremenu je putem društvenih mreža pozvao suce koje je u svojim javnim istupima prozvao za korupciju da podnesu ostavke, navodeći kao i u nekoliko ranijih objava da je došlo vrijeme za ”reformu pravosuđa”.

Ponovimo kako se braća Mamić nalaze u BiH gdje su pobjegli kako ne bi u Hrvatskoj završili u zatvoru na odsluženju zatvorskih kazni.

Zdravko Mamić (screenshot/N1)

Tags:

VEZANE VIJESTI