Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
mislim dakle pišem / POLITIKA
Marko Vučetić: Prihvatio sam kandidaturu zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće

Marko Vučetić:
Prihvatio sam kandidaturu zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće

Filozof i teolog, Marko Vučetić je danas izabran za predsjednika zadarskog Gradskog vijeća. Lista Srcem za Zadar ( SDP, AM, HSS, Centar i Glas ) koju je Vučetić nosio, dobila je u Vijeću potporu nezavisnog Enija Meštrovića, zvanog Ričard. Iako je ta dužnost, kako je sam Vučeić izjavio, sve ono što nije želio biti, ipak je odlučio prihvatiti kandidaturu za predsjednika GV-a. Što je bilo presudno? O tome je Vučetić na Facebooku napisao:

-Zašto sam prihvatio iznenadnu kandidaturu za predsjednika Gradskog vijeća Grada Zadra? Zato što želim da se i u Zadru ostvari dalmatinsko političko proljeće. Moje odbijanje kandidature odvelo bi Zadar u političku destrukciju i nemogućnost konstituiranja Gradskog vijeća sukladno iskazanoj volji birača.

Na Vijeću sam to i objasnio:

“Dobro vam je znano da sam rekao da je predsjednik Gradskog vijeća sve ono što ja nisam niti želim biti. To je bila moja teza. Dobio sam antitezu ‘bit ćeš predsjednik Gradskog vijeća jer mi tako želimo’, nakon toga slijedi sinteza koja je u ovom slučaju formiranje stabilne političke psihologije. Prihvaćam kandidaturu i očekujem da se prihvati andihadezeovska većina u vijeću. Ako se očituje antihadezeovska većina u Gradu Zadru onda mi imamo većinu, ako ne onda imamo novu antitezu u kojoj su vijećnici koji su me predložili poništili sami sebe”.

Eto- napisao je novi predsjednik Gradskog vijeća Zadra.

Marko Vučetić (foto Tris/G. Šimac)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI