Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
građani u akciji!
Hunanitarni buvljak! (foto Zrinka Magazin)

Humanitarni buvljak na livadi ispred Azimuta:
‘Pomozi Aurori kupiti polovni kombi!’

Hunanitarni buvljak! (foto Zrinka Magazin)

Evo poziva šibenskih entuzijasta i humanitaraca: u nedjelju, 6. lipnja, svi na livadu ispred kluba Azimut gdje će se održati humanitarni buvljak za Udrugu osoba oboljelih od cerebralne paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta Aurora iz Šibenika. Cilj tog nedjeljnog okupljanja je, kažu, skrenuti pozornost na akciju prikupljanja sredstava za kupnju polovnog kombija za prijevoz djece i mladih s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta i njihovo aktivno uključivanje u sportske i ostale aktivnosti objedinjenog pod nazivom – ‘Kad bi malo svoga srca dali, i mi putovali’.

Akcija je pokrenuta prije gotovo dva mjeseca, no iako se radi o polovnom vozilu, i dalje je potreban veći iznos sredstava koje udruga ne može osigurati samostalno pa su u suradnji s humanitarnom udrugom Daj 5 od srca iz Vodica pokrenuli spomenutu akciju koju će u nedjelju, od 10.30 do 13.30 sati podržati Udruga Kolektiv 4B i klub Azimut.

Hunanitarni buvljak! (foto Zrinka Magazin)

Ovog puta buvljak je zamišljen kao duty free shop na otvorenom pa posjetitelje očekuju razne stvari, odjeća, obuća, igračke i slično, koje će moći kupiti po povoljnim cijenama i tako dati svoj doprinos prikupljanju ukupnog iznosa od 65 tisuća kuna. Udruga Aurora jenakon dva mjeseca, koliko akcija traje, uspjela prikupiti polovicu potrebnog iznosa.

Podsjetimo, riječ je o udruzi koja postoji već osam godina, a koja je za to vrijeme pokrenula niz dobrodošlih promjena u smjeru poboljšanja kvalitete života osoba oboljelih od cerebralne paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta, a pomažu povuda gdje se pokaže  potreba. Tako su među prvima organizirali akcije prikupljanja pomoći stradalima u potresom pogođenom području u Sisačko – moslavačkoj županiji u prosincu prošle godine. Stoga bi sad trebalo pomoći Udruzi Aurora, odnonso njezinim štićenicima kojima je pomoć potrebna, da uspješno dovrše akciju za nabavku kombija.

-Stoga podsjećamo, humanitarni buvljak bit će održan u nedjelju, 6. lipnja, od 10.30 do 13.30 sati na livadi ispred Azimuta u Šibeniku. Bit će lijepo vrijeme i ugodno društvo, a cilj plemenit. Vidimo se!  Tko želi, uplatiti može već sad i to ovako… – vele organizatori i prilažu broj računa koji možete pronaći u nastavku:

Račun za uplatu donacije

Udruga” Daj 5 od srca”- Vodice

IBAN: HR9824070001500014049

BIC: OTPVHR2X

Hunanitarni buvljak! u Azimutu

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI