Neovisni novinarski portal
2.8.2021.
hadeze / HRVATSKA / POLITIKA
Plenković izgubio živce i izvrijeđao sve: Možemo! ima nešto protiv ove Hrvatske, Lalić je plaćenik, televizijske kuće ( osim HRT-a) neobjektivne, neprofesionalne i ideološke…

Plenković izgubio živce i izvrijeđao sve:
Možemo! ima nešto protiv ove Hrvatske, Lalić je plaćenik, televizijske kuće ( osim HRT-a) neobjektivne, neprofesionalne i ideološke…

Šef HDZ-a Andrej Plenković u izbornoj noći proglasio je kolosalnu pobjedu svoje stranke. Dan poslije, na konferenciji za novinare iz njega je prokuljao krik i bijes! Tomislav Tomašević i platforma Možemo!, koji su hametice potukli svu političku konkurenciju u Zagrebu, optuženi su da imaju nešto protiv ove Hrvatske. Sociolog i politički analitičar Dražen Lalić nazvan je plaćenikom kojeg televizijske kuće angažiraju samo da bi pljuvao po HDZ-u, a shodno tomu i neke su privatne televizije, poput N1, pozvane su da napišu plakat kakva su ideološka televizija ?!

Što se događa s vođom HDZ-a, nota bene s premijerom, da u trenucima kolosalne pobjede tako panično diskreditira sve i svakog tko misli drugačije od njega?

Tomaševiću nije čestitao, ali, “budem”. Možda, kad shvati što se događa i da njegov HDZ od četiri velika grada, vlast ima samo u sjedištu iseljene Slavonije, u Osijeku. Ali mu za utjehu ostaje saznanje da su županije, skrojene političkim inženjeringom po mjeri HDZ-a i dalje u njihovim rukama, i dok je tako, nitko ne smije ni promisliti na njihovo ukidanje, ma koliko realno bile (ne)funkcionalne i (bez)smislene. Smisao je da održavaju HDZ na vlasti…

-Nikad dosad HDZ nije dobio 15 županija- klicao je u pobjedničkom transu. I odmah potom optužio Možemo! za političko plagiranje, jer je Tomašević u svom pobjedničkom govoru, navodno, parafrazirao Plenkovićevu poruku iz 2016.,” kad sam rekao da mijenjamo HDZ da bismo mijenjali Hrvatsku, oni kažu da mijenjaju Zagreb da bi mijenjali Hrvatsku, očito imaju nešto protiv ove Hrvatske“, mudro je zaključio vođa HDZ-a, prigovarajući nezahvalnim plagijatorima koji ignoriraju da je njegova ” vlada u pandemiji sačuvala radna mjesta, i osigurala novac za obnovu nakon potresa”.

Premijer trpi dugotrajne postkorona posljedice ( zamislite ako su neizlječive ) pa mu se priviđaju neprijatelji koji nadiru sa svih strana. Mora, kaže, “dobro osluhnuti koji to žanr promjene oni ( Možemo! ) zazivaju, što bi to učinili bolje”. Hm, zar se od Plenkovića može ( i smije ) bolje?
Ipak, bude li Tomašević dobar i povuče li obećanja da će oni ( Možemo! ) bolje ( od Bandića i HDZ-ove klike ), suradnja bi mogla biti dobra ( ?! )

U Splitu, gdje birači nisu prepoznali najbolje HDZ-ove sinove ( Vicu Mihanovića ) kao spasitelje devastiranog i zapuštenog grada, nije izabran Ivica Puljak ( ? ), nego antisemit Ivošević i da je častan, veli Plenković, povukao bi se i napustio politiku.

A tek HDZ kao alternacija HDZ-a ( Domovinski pokret ), to je prava besmislica, jer što će desnici bilo koja druga stranka ako imaju HDZ?! I Škoro je u službi ljevice, jer inače ne bi svojim “pokretom” fragmentirao desno biračko tijelo koje bi za HDZ imalo biti cijelo! Ovako samo pomaže lijevima da u drugom krugu pobjeđuju…

No, najgori od svih su lijevi komentatori, intelektualci i analitičari kojima je i Škoro dobar ako atakira na HDZ . Ali, ako napada ljevicu, e, onda ga treba “zgaziti”. I takvim analitičarima se plaća da analiziraju na štetu HDZ-a, da minoriziraju njihove kolosalne uspjehe. Čine to i Nova TV i RTL koje su u debatama tijekom kampanje namjerno krivo izgovarale ime HDZ-ovog Davora Filipovića  ( baš kao i HDZ-ov Branko Bačić ! )nastojeći ga kao kandidata potpuno dezavuirati. A koja televizija ne čini HDZ-u ništa nažao? Možda samo HRT. Jer, i N1 je zapravo lijeva ideološka platforma koja nema veze s nepristranim i profesionalnim novinarskim izvještavanjem, kompetentno i sasvim objektivno zaključuje nervozni vođa pobjedničkog HDZ-a.

Profesora Fakulteta političkih znanosti, analitičara i sociologa, Dražena Lalića, Plenković titulira kao “plaćenika” koji je na televiziju dolazio gaditi Filipovića za novac. Ali, sve te etikete, sva ta Plenkovićeva pljuvanja po drugima neusporediva su s pljuvanjem po HDZ-u, a dakako i s kvalifikacijama šefa države Zorana Milanovića o HRT-u kao “plaćeničkoj televiziji”. Jer, samo je jedan Plenković koji sve zna najbolje, koji sve smije i koji uvijek pobjeđuje. Pa i kad gubi…

Kolegi s N1 na opasku da ga godinama zovu da gostuje na njihovoj televiziji što on uporno odbija, hladno je dobacio: Vi biste trebali napisati plakat kakva ste ideološka televizija!

Što je to ljutiti pisac htio reći? Da svi mi u ovoj državi koji mislimo drugačije od njega i njegovog HDZ-a, koji zazivamo promjene i želimo bolju, pravedniju i pošteniju državu, zapravo ne volimo Hrvatsku? Pa što i da je tako, i na to imamo pravo, zar ne? Ili je moramo voljeti i kad je premrežena kriminalom i korupcijom, klijentelizmom i nepotizmom, kad nas pljačka, ponižava i šikanira, kad stranačke podobnike bez znanja i kulture pretpostavlja dobro odgojenim i obrazovanim stručnjacima i znalcima bez iskaznice HDZ-a? E, pa ne moramo!

Nastavi li ovako, Plenković bi u žaru kolosalnih pobjeda mogao i izgorjeti…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI