Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
izborište
Zadar, gradonačelnik  (foto TRIS/G. Šimac)

Dr. Marko Vučetić i dr. Ivo Žuvela:
Roditelji i djeco Zadra, u vama je snaga, u njima bijes i strah, u vama se nalazi snaga promjene…

Zadar, gradonačelnik (foto TRIS/G. Šimac)

Na zadarskom Forumu je svoju zajedničku i završnu konferenciju za medije uoči predizborne šutnje održala koalicija Srcem za Zadar  uz podršku nezavisne političke scene u gradu i županiji, a koju predvode dvojica: dr. Marko Vučetić kao kandidat za zadarskog gradonačelika, te dr. Ivo Žuvela kao kandidat za župana Zadarske županije u drugom krugu izbora.

-Građani su se u prvom krugu dvotrećinskom većinom odlučili za promjene u gradu Zadru i Zadarskoj županiji. Promjena u županiji dolazi po nezavisnom Ivici Žuveli, a u gradu po meni ili nestranačkom i nezavisnom kandidatu za gradonačelnika. Snaga politike je u okupljanju, a transparentnost se odvija u različitosti, a ne u monolitnosti. Grad Zadar je do sada bio monolitni grad, grad koji je potpuno zagušen HDZ-ovskim strukturama. Mi smo pokazali da  možemo djelovati drukačije, da možemo okupljati i uvažavati volju građana i da želimo biti oblikovani na demokratski način i od demokratske volje građana. Očekujemo da građani u gotovo stopostotnom izlasku na birališta u drugom krugu dovrše ovaj demokratski proces i da u gradu Zadru  započne evolucija – kazao je dr. Marko Vučetić. 

Marko Vučetić (foto Tris/G. Šimac)

Dr. Žuvela je ustvrdio kao se radi o referendumu…

-Mislim da u ovoj konstelaciji vi nemate izbore nego imate referendum. Da li želite da sve bude po starom, ili želite promjene. Ako želite promjene, onda smo nas dvojica nositelji tih promjena. Podržavam kolegu Vučetića za gradonačelnika i svakako se nadam dobrom odazivu i fer i poštenoj igri u drugom krugu – ustvrdio je dr. Ivo Žuvela. 

Pritom je spomenut i Enio Meštrović poznat i kao Ričard, a koji je također osvojio značajni broj glasova na ovim izborima, te se drži kako je bitno koga će on podržati u drugom krugu izbora za župana i gradonačelnika.

-Enio Meštrović je bio na listi Ive Žuvele i sasvim je razvidno da Enio Meštrović pripada ovom demokratskom dalmatinskom proljeću , jer je proljeće procvalo zahvaljujući i njegovoj listi – ustvrdio je Marko Vučetić.

Dr. Ivo Žuvela, kandidat za zadarskog župana

Inače, u svojim ranijim obraćanjima javnosti Marko Vučetić se prisjetio i jednog od najcijenjenijih hrvatskih političata – Vlade Gotovca.

– Gotovac je rekao da nas “voli i da se s nama ponosi”, i ja se ovih dana ponosim sa svima koji vole, koji komuniciraju ljubav i koji se opiru politikama blata. Političko blato mogu uništiti samo ponosni ljudi koji ljube. Prljavštinu komuniciraju prljavi, a ljubav zaljubljeni. Ponosim se sa svima koji vole naš grad Zadar! – ustvrdio je Vučetić.

Ranije je o prljavim kampanjama koje se vode protiv njega jer se suprotavio HDZ-u koji u Zadru vlada već desetljećima ustvrdio i kako su svi koji sudjeluju u političkim procesima demontiranja koruptivnih sustava izloženi prljavoj kampanji.

Marko Vučetić (foto TRIS/G. Šimac)

-No i za nju ima lijeka. Bitno je da građani shvate kako se nalazimo na samom rubu potpune kriminalizacije društva, a ako se to dogodi, nitko i ništa neće biti zaštićeno, jer nismo izgradili institucije koje bi nas mogle štititi. Izađite na izbore, birajte promjenu i budite promjena! – poručio je Vučetić. 
Kazao je i kako ‘HDZ mobilizira biračko tijelo u Zadru, uspostavlja potpunu kontrolu jer žele nastaviti s političkim kriminalom i antidemokratskom praksom.’
-Mediji su puni objeda, konstrukcija i laži. Boje se da su se građani napokon probudili. Jesmo. Pokazali smo im to u 1. krugu, pokažimo im to i u 2. krugu. Roditelji i djeco Zadra, u vama je snaga, u njima bijes i strah, u vama se nalazi snaga promjene, u njima destrukcija i očaj, u vama živi ljubav, a u njima lopovski gen. Izađimo na izbore, zajedno stvorimo Zadar po mjeri dice zadarske! – pozvao je građane Zadra Marko Vučetić.

Zadar, gradonačelnik (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI