Neovisni novinarski portal
8.5.2021.
predizborje
HRejting za Zagreb: Tomislav Tomašević i Možemo! daleko ispred ostalih

HRejting za Zagreb:
Tomislav Tomašević i Možemo! daleko ispred ostalih

Čini se da bi Zagreb uskoro mogao biti drukčiji grad. HRT je objavio rezultate HRejtinga za Zagreb, ankete za gradonačelnika Zagreba. Istraživanje je provedeno od 16. do 19. travnja.

Prema toj anketi su platforma Možemo! i njezin kandidat Tomislav Tomašević po popularnosti i podršci građana daleko ispred  ostalih kandidatkinja i kandidata te političkih opcija.

Naime, prema toj anketi bi Tomaševića za gradonačelnika izabralo  34.6% upitanih. Ni trećinu njegovih glasova dobivaju gotovo izjednačeni HDZ-ov Davor Filipović (10.3%) i SDP-ov Joško Klisović (10.1%).

Slijede Miroslav Škoro (8%), Bandićeva nasljednica Jelena Pavičić Vukičević (7.8%), a nešto više od pet posto dobiva još samo Vesna Škare Ožbolt (5.9%).

Ostali nisu prešli tzv. prag od 5 posto.

Ako bude drugog kruga za izbor gradonačelnika, u srazu Tomislava Tomaševića s HDZ-ovim Davorom Filipovićem Tomašević pobjeđuje sa 61.8% prema Filipovićevih 21.3%. Sličan rezultat bi bio i kad bi se u drugom krugu našla oba kandidata ljevice. Tomašević osvaja 52.5%, a SDP-ov Joško Klisović 21%, kako izvještava HRT.

 

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI