Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
PODRŠKA!
N1 na naslovnici Trisa

I Tris podupire N1:
Na našim stranicama od danas stalna poveznica na N1 TV

N1 na naslovnici Trisa

I Tris podupire kolege s medijske platforme N1. Na našim stranicama, tu desno, nalazi se banner na kojem piše N1 Studio Live. Klikom na njega bez daljinskog upravljača  ‘palite’ N1 televiziju, odnosno uključujete su u njihov program.

Tako ćete njihov informativni program moći gledati i onda ako se ostvare žalobne najave operatera A1 kako od kraja ovog mjeseca više neće imati N1 među svojim kanalima, kao i slična najava operatera Hrvatskog telekoma kako će isto učiniti od 30. lipnja ove godine.

Treba posjetiti kako je N1 najgledanije kabelski kanal u Hrvatskoj, pa je nejasno što tjera navedene operatere koji drže 90 posto tržišta kabelske televizije na takav čin.

Neki sumnjaju kako se radi i o nekoj vrsti pritiska na novinarstvo, odnosno smanjenju slobode medija, posebice uoči predstojećih izbora u Hrvatskoj, a jer objektivno, slobodno i nepristrano i politički neobojeno izvještavanje nije po volji vladajućim strukturama.

Naime, za razliku od drugih nacionalnih TV-kuća, posebice onih kojima dužnost biti u službi valjanog informiranja i obrazovanja građana koji ih za to i plaćaju, N1 nastoji  njegovati visoke novinarske standarde, ažurnost, objektivnost u izvještavanju, te neovisnost od utjecaja vlasti.

Zbog toga, ako spomenuti operateri doista ugase N1, na njihov program će se moći izravno kliknuti sa stranica Trisa.

Ali nemojte sad samo gledati N1 televiziju, pa da više ne čitate Tris…

Dobro… ponekad možete samo slušati  ton s N1 televizije, a istovremeno čitati Tris!

Kolegama s N1 želimo puno uspjeha u u budućem radu, te pozivamo i druge kolege da se s njima solidariziraju i daju im potporu…

N1 na naslovnici Trisa

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI