Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
aktivisti / civilno društvo / pomoć / potresno
Humanitarna akcija “Gradimo kuću za potresene”, drugi dio: Dajmo još malo i Fruina kuća za Baniju bit će završena!

Humanitarna akcija “Gradimo kuću za potresene”, drugi dio:
Dajmo još malo i Fruina kuća za Baniju bit će završena!

Kažu, “kad se ima volje, ima i načina”, ali nije uvijek baš tako. I baš stoga, što imaju itekako volje, ali ne i “načina” ( novaca) iz šibenske udruge PARK odlučili su organizirati humanitarnu akciju pod egidom “Gradimo kuću za potresene” . Za sve ljude dobre volje, koji se žele pridružiti akciji, važna je obavijest da će se promocija akcije održati u subotu, 27. ožujka, od 10 do 14 sati, na središnjem gradskom trgu Poljana, u Šibeniku.

Namjera je organizatora da upozna Šibenčane, i sve slučajne namjernike, dokle su stigli s akcijom i gdje je zapelo s gradnjom drvene kuće za obitelj na Baniji stradalu u potresu.

A sve je krenulo prije mjesec dana, od ideje šibenskog “meštra vridnih ruku” Dražena Frue, da izgradi kuću za stradale u potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji. Plan je bio da izgradi montažnu kuću od 20-ak kvadrata, s verandom, s kuhinjom, dnevnim boravkom, krevetom za spavanje i WC-om gdje bi se privremeno dalo živjeti. Organizirana je humanitarna akcija “Gradimo kuću za potresene” kojoj je glavna logistička podrška udruga PARK, a kuća je prema prvim optimističnim planovima trebala biti završena do proljeća. Namjeravali su je transportirati do konačnog korisnika u elementima i na licu mjesta montirati kako bi bila topao i funkcionalan dom jednoj ugroženoj obitelji.

Ali, da bi se kuća završila, Draženu Frui, graditelju i humanitarcu, treba oko 20 tisuća kuna, koliko su procijenjeni troškovi materijala i transporta kuće.
U mjesec dana, otkako je akcija krenula, prikupljeno je oko 15 tisuća kuna, i s tim je novcem završena osnovna gradnja, ali preostaje još krov i unutarnje uređenje, te prijevoz montažnog objekta do konačnog odredišta.

Zbog toga, PARK poziva sve koji osjećaju solidarnost sa stradalnicima na Baniji da se odazovu akciji i dođu na Poljanu, sutra tijekom jutra, i pomognu da se ovaj humanitarni projekt uspješno privede kraju. Obećavaju i dobru zabavu uz šibenske DJ-eve Chubre i Paleolitik, te zagrebački Drum and Bass DJ FrenkyBoy kojem će se, najavljuju organizatori, pridružiti Cvita na vokalu i Toma na klavijaturama iz domaćeg, šibenskog benda Bloom.

A bit će, poručuju, i domaćih fritula i pića koje donira šibenska Vinarija.
Pa, tko to može odbiti…
Šibenska Poljana spremna za “humanost na djelu”


Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI