Neovisni novinarski portal
19.6.2021.
HRVATSKA
Sir gauda

Miševi kolo vode:
Civilna zaštita nabavlja sir gaudu po 80 kuna, a u trgovinama se može naći i za 30 kuna po kilogramu?

Sir gauda

Kad nema mačke, ili je lijena ili se pravi blesava, miševi kolo vode, moglo bi se reći i za slučaj sir o kojem se danas govorilo u Hrvatskom saboru. Naime, kako javlja Hina,  zastupnica Marija Selak Raspudić (Most) upozorila je na cijenu nabave gauda sira po kojoj ga nabavlja Civilna zaštita .

-Na tragu smo nove potencijalne goleme afere u javnoj nabavi, afere koja bi se mogla nazvati ‘gauda gate’”, ustvrdila je Selak Raspudić u raspravi o Civilnoj zaštiti navodeći kako kilogram gaude inače stoji od 45 do 55 kuna, a onaj sir koji se nabavlja u sklopu opskrbe Civilne zaštite 80 kuna.

„Znači, u sklopu Civilne zaštite košta 50 posto skuplje, a trebao je koštati znatno manje jer se nabavlja na veliko, a nabavljeno je 7,5 tisuća kila sira za 600 tisuća kuna”, dodala je Selak Raspudić .

No sir gauda se po trgovačkim centrima i u trgovačkim lancima može nabaviti i za znatno manje novca: za 30 i manje kuna po kilogramu.

Što je sljedeće: litra mlijeka za 50  kuna?

Koliko je poznato, iz Civilne zaštite RH zasad nisu komentirali ništa vezano uz sir gaudu.

Inače, vjerojatno je Selak Raspudić došla do dokumenta koji se može naći na sljedećoj stranici:

https://mingor.gov.hr/UserDocsImages/Vijesti_dokumenti/Opskrba%20Civilne%20za%C5%A1tite-2_30112020.pdf

Ili pak sadržaj tablice možete pronaći i ovdje: Opskrba Civilne zaštite.

Inače, 7500 kilograma gaude se spominje i u Odluci o nabavi i dodjeli humanitarne pomoći Hrvatskom Crvenom križu Vlade RH od 16.travnja. 2020. g. (poveznica).

 

Sir gauda

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI