Neovisni novinarski portal
13.6.2021.
glazba je zvonka radost / POLITIKA
18. Seasplash Foto: TRIS/G.Šimac

Ljeto, more, glazba, ples, optimizam…:
Seasplash ‘realno-optimistično’ najavljuje ovogodišnji festival

18. Seasplash Foto: TRIS/G.Šimac

U hladnim, epidemijskim i potresnim danima neke će razveseliti pozitivne vijesti iz Pozitivnog ritma, odnosno od organizatora Seasplash festivala koji se lani, kao jedan od rijetkih glazbenih događaja te vrste na svijetu, održao na Martinskoj kod Šibenika. Njihova najava ovogodišnjeg 19. po redu festivala asocira na optimizam, ljeto, more, glazbu, ples…

-Kako smo uspjeli lani, realistično-optimistični iščekujemo ljeto i 19. izdanje festivala. Svjetlo na kraju tunela obasjava i započeta distribucija cjepiva protiv virusa covid-19. Oduševljavaju nas poruke podrške iz cijelog svijeta, a za veljaču najavljujemo najavu prvog vala izvođača 19. Seasplash festivala – vele iz Seasplasha. 

Foto: TRIS/G.Šimac

Kako podsjećaju, 18. rođendan festivala lani su proslavili kroz “Corona Edition”.

-Seasplash festival pritom je bio jedan od rijetkih koji se uopće održao tokom prošlog ljeta, na Martinskoj, lokaciji koja je kao jedina takva proglašena “endemskom” u Europi. Nešto više od 10 tisuća gostiju iz Hrvatske, regije, Europe i svijeta, posjetilo je ovog ljeta Martinsku u Šibeniku. Druga sezona odvijala se u vrlo otežanim okolnostima poradi aktualne epidemije prouzročene virusom, pri čemu je dugogodišnje iskustvo Pozitivnog ritma kao koordinatora projekta pomoglo je da lokaciju u najvećoj mogućoj mjeri pripremi i opravda kao zonu sigurnu od virusa Covid-19, proglašenu “endemskom” kao jedinom takvom u Europi.- podsjećaju na lanjsko ljeto.

Projekt Martinska, lani pokrenut u suradnji s gradom Šibenikom, ostvario je ciljeve okupivši šibenske organizatore događanja nezavisne kulture, te ispunio očekivanja koja se manifestiraju i u mnogobrojnim pozitivnim reakcijama koja pristižu, a odnose se na kvalitetu sadržaja, organizaciju lokacije, kao i na proživljena iskustva, ističu.

-Podsjetimo, u razdoblju od šest tjedana, točnije od 16. srpnja do 23. kolovoza, u 6 vikenda zaredom, održano je 6 raznovrsnih događanja: punoljetno izdanje 18. Seasplasha, festivala posvećenog bass glazbi i sound system kulturi, nakon niza godina ponovno oživljenu Ši gitarijadu, koja je predstavila izbor aktualnih šibenskih bendova, prvo dalmatinsko izdanje Slurp! festivala, drum & bass “mini-rave” izdanja Membrain festivala, “biser domaće elektronike”, Blast fest i Martinska punk, koja je uz prepoznatljiva imena ujedno proslavila 20 godina od održavanja prvog festivala na ovoj lokaciji – kako kažu.

Pozivaju i da se na vrijeme planira iduće ljeto jer su neka od događanja već najavila termine svojih održavanja za 2021.:19. Seasplash festival, 15.-18. srpnja 2021., te Membrain festival 2021, od 5. do 8. kolovoza 2021.

Foto: TRIS/G.Šimac

-Do tada važi i cijena Super Ranograbilica najpovoljnijih festivalskih ulaznica, koje i dalje uključuju kampiranje sa vlastitom opremom, te višednevni provod na atraktivnoj lokaciji tik uz more, sa cijelodnevnim sadržajima i programima na više pozornica.Podsjećamo da svi koji su kupili ulaznice za lanjsko 18. izdanje, a poradi situacije nas nisu mogli posjetiti, iste ulaznice mogu iskoristiti ove godine. – vele u Seasplash.

Dakle, do početka ovogodišnjeg Seasplasha ima još šest mjeseci

18. Seasplash Foto: TRIS/G.Šimac

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI