Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
kriminal / KRONIKA 112 / šokantno
Krvoproliće u Šibeniku: Petero mrtvih zbog poslovnog fijaska?

Krvoproliće u Šibeniku:
Petero mrtvih zbog poslovnog fijaska?

Šibenik i Vodice su danas bili poprište stravičnog krvoprolića čiji je epilog čak petero mrtvih. Četiri osobe su okrutno likvidirane, a tek u večernjim satima i napadač je pronađen mrtav. Ubijena su dva poduzetnika, stečajna upraviteljica i njezin suprug. Identitet počinitelja policija još ne objavljuje, ali neslužbeno riječ je o vlasniku pekarske tvrtke iz Šibenika, Matkol.

Usred bijela dana u Vodicama je iz automatskog oružja ubijen šibenski poduzetnik, vlasnik trgovačkog lanca Djelo, Tedi Slamić. Propucan je u svom vozilu ispred upravne zgrade tvrtke u Vodicama.

Ubrzo policija objavljuje da su u skladištu na Ražinama nađene još tri ubijene osobe, a radilo se o stečajnoj upraviteljici Radi Danek, njezinom suprugu, i poduzetniku Toniju Šparadi.
Cijelo poslijepodne policija je, sa svim raspoloživim operativnim snagama PU Šibensko-kninske, tragala za napadačem, grad je bio pod opsadom policije s dugim cijevima, a javnost je alarmirana da se osoba koju dovode u vezu s ubojstvima koristi osobnim automobilom marke ŠKODA KAROQ, sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF te je policija pozvala građane da im dojave ako primijete to vozilo, ali da mu se ne približavaju.

Od prvih informacija koje su šokirale i uznemirile Šibenčane i Vodičane, u opticaju su brojne spekulacije o napadaču, za kojega se u jednom trenutku pronijela vijest da je pronađen mrtav, no policija je ubrzo tu informaciju demantirala. Tijekom popodneva govorilo se da je nakon krvavog pohoda presudio i sebi, skokom sa Šibenskog mosta, ali se pokazalo da ni to nije točno. Tek u večernjim satima potvrđeno je da je osoba, koju policija dovodi u vezu s ovim, nezapamćenim krvoprolićem u Šibeniku, pronađena mrtva.

Neslužbeno se govori kako je u pozadini krvavog obračuna jedna ružna poduzetnička priča, kakvih je u Hrvatskoj nebrojeno, u kojoj se vlasnik jedne pekarske firme “poskliznuo” zbog dugova, a njegova tvrtka završila u stečaju. Navodno je pokušao prodati neke svoje nekretnine kako bi podmirio dug, ali je u tome onemogućen, govori se zbog namjere da se te nekretnine što više obezvrijede kako bi ih se moglo lakše i jeftinije preuzeti. Navodno je hala na Ražinama u kojoj je danas organiziran razgled radi prodaje, bila okidač.

Priča se da su svi ubijeni na ovaj ili onaj način bili poslovno povezani s ubojicom koji je danas, vjerojatno shvaćajući da za njega nema izlaza, krenuo u krvavi pohod, ubio četvero ljudi i na kraju presudio i sebi. No, to će tek pokazati policijska istraga.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI