Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
dobra vijest / narodno zdravlje
Ilustracija: balon u obliku broja nula

Dobra brojka:
Nula (0) novooboljelih u Šibensko-kninskoj županiji

Ilustracija: balon u obliku broja nula

Evo danas jedna dobra brojka: nula (0).

-U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih osoba od COVID-19 infekcije. Trenutno je 139 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 35 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi 17 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 503 osobe. U posljednja 24 sata uzorkovano je 15 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus – kažu danas, u četvrtak 7. siječnja 2021. godine, u Stožeru civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

U Hrvatskoj su pak, kako javljaju nacionalni stožeraši, u posljednja 24 sata zabilježena 562 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 od  3 614 testiranih.

Premda su napredniji mislioci prije stotina i tisuća godina Nuli (0) dali ststus broja, i dan danas neki tvrdoglavi zapadnnjački matematičari ne priznaju status broja, zato jer označava – ništa.

No u ovom slučaju nula je najbolji broj koji može doći od stožeraša, a koji već gotovo godinu dana svakodnevno informiraju (i uznemiravaju) građane s  brojkama oko boleštine covid-19.

Ilustracija: balon u obliku broja nula

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI