Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
crovid
Srednjoškolci u Otočcu jedini u školu idu pješice, a ne virtualno

Srednjoškolci u Otočcu jedini u školu idu pješice, a ne virtualno

Srednjoškolci u Hrvatskoj, njih oko 144 tisuće, od jučer više ne idu u školu fizički, pješice, nego virtualno. Pohađaju tzv. online nastavu. Jedini izuzetak su učenici Srednje škole Otočac, njih 292.

-U suradnji s lokalnim Stožerom civilne zaštite Srednja škola Otočac je na osnovu današnjeg izvješća o epidemiološkom stanju (COVID-19) u Srednjoj školi Otočac donijela odluku da od 14. prosinca 2020. godine nastavi raditi po modelu A tj. nastava uživo, a prateći razvoj situacije s pandemijom virusa COVID-19 u svakom trenutku može prijeći na model C ako se epidemiološka situacija pogorša – objavili su u SŠO-i.

Toj odluci su pridružili i izvješće  o epidemiološkom stanju (COVID-19) u Srednjoj školi Otočac, kako slijedi  u kojem je navedeno kako je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) učenika (COVID-19) 2 od 292, broj učenika u samoizolaciji: 18 od 292 ( 4. ekonomske se vraća u ponedjeljak iz samoizolacije, ima 15 učenika), broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) učitelja/nastavnika (COVID-19): 0 od 49, broj učitelja/nastavnika u samoizolaciji: 0 od 49, te broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) nenastavnog osoblja (COVID-19): 0 od 19 i broj nenastavnog osoblja u samoizolaciji: 0 od 19.

“Škola je sigurno mjesto za učenike, a online nastava pokazala se kao nužno zlo. Kome je stalo do znanja, nastava uživo je pravo rješenje. Naravno, ako je moguće. S druge strane, ako se učenici druže po parkovima i na igralištima, kojeg smisla ima zatvarati školu? Meni je ovo logično rješenje, a dođe li do promjene epidemiološkog stanja, u svakom trenutku možemo prijeći na online jer imamo i opremu i iskustvo. Bilo bi mi drago da nismo jedini u Hrvatskoj koji smo ostali na nastavi u školi, no čini se da jesmo”, kaže ravnateljica Adela Rukavina  za Jutarnji list.

Srednja škola Otočac – foto SŠO

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI