Neovisni novinarski portal
13.6.2024.
političarenje
Mađarska između ‘tradicionalnih vrijednosti’ i gay-orgija: ‘Visoka politika’ se polugola prizemljila niz oluk

Mađarska između ‘tradicionalnih vrijednosti’ i gay-orgija:
‘Visoka politika’ se polugola prizemljila niz oluk

U Mađarskoj i Europskoj uniji i šire se i dalje priča o prvorazrednom vrlo slikovitom i duboko simboličnom, tragikomičnom i turobnom događaju iz svijeta tzv. visoke politike.

Naime, visokopozicionorani mađarski vladajući političar i konzervativni desničarski europarlamentarac József Szájer, koji se među ostalim zalagao da u mađarski ustav uđe odredba kako je brak isključivo zajednica muškarca i žene, s visokog položaja je prizemljen preko noći i to doslovce: dok je usred noći od policije panično bježao (s torbicom u kojoj su bili ekstazi-tablete) niz oluk jedne briselske zgrade u kojoj je sudjelovao na tzv. gay-orgijama s muškarcima, kako pišu mediji i policijski izvještaji.

Tamo je bilo još eurodužnosnika iz drugih država.

Sad se neki produžeci Orbanove mađarske vlasti po uvriježenom obrascu za autoritativne vlasti upiru optužiti ‘strane sile’ i ‘strane tajne službe’  ne bi li obranili svoju dojučerašnju političku perjanicu koja se gorljivo zalagala za kršćansko-tradicionalističke moralne vrijednosti.

No zaludu, ovaj slučaj je već šokirao mađarsku javnost i nanioOrbanovom jatu ‘političku štetu’, a u drugim državama je podsjetio na ‘domoljube’ koji pljačkaju vlastiti narod i na sav taj lopovski, moralno nakazni lažljivi prijetvorni šljam koji nerijetko dospijeva na visoke političke i druge važne pozicije, te polako i sigurno duboko unazađuje i osiromašuje naše društvo na svim razinama.

-Mađarski europarlamentarac József Szájer je napustio svoju stranku, no ovaj slučaj simbolizira licemjernost i dvoličnost u državi u kojoj Orbán huška protiv Europe i moralizira protiv homoseksualaca. S kim i s koliko osoba će neki političar imati sporazumno seksualne odnose i na koje legalne seksualne zabave on ide, to je u tolerantnoj i slobodarskoj Europi privatna stvar. Osim ako on licemjerno jedno govori u javnosti, a drugo radi. Onda od njegovog privatnog života nastaje politikum – piše Deutsche Welle o slučaju Szájer.

Ilustracija: Oluk

Desno-konzervativni zastupnik u Europskom parlamentu József Szájer, čovjek od velikog povjerenja mađarskog premijera Viktora Orbána, u mađarskoj javnosti je poznat po svojim strogo tradicionalističkim i desno-konzervativnim stajalištima. On je nakon 2010. sastavljao novi kršćansko-konzervativni ustav Mađarske, koji sadrži i jedan homofobni odlomak o obitelji.

-Prošlog petka navečer Szájer je u Bruxellesu posjetio jednu seks-zabavu, koja je bila ilegalna zbog ograničenja uvedenih zbog pandemije. Belgijski mediji govore o „gangbang“-partiju većinom homoseksualnih muškaraca. Na zabavi u stanu iznad jednog bara za homoseksualce nalazilo se dvadesetak osoba. S obzirom da su se susjedi žalili zbog buke u stan je upala policija, zapisala osobne podatke većinom golih muškaraca i naredila da se raziđu – piše DW.

Szájer je prilikom upada policije polugol pobjegao kroz prozor i spustio se niz cijev za odvod kišnice pri čemu je ozlijedio ruku. Ubrzo ga je uhitila policija, bez dokumenata, u njegovoj torbi su nađene tablete ekstazija.

Inače, piše DW, Szájerova afera je u Mađarskoj izazvala jedan od najtežih političkih potresa proteklog desetljeća koje je obilježio Orbán.

-Ali, ona prije svega pokazuje licemjernost i dvostruki moral Orbánovog sustava na primjeru jednog od njegovih najvažnijih političara: Szájer je 1988. bio jedan od 37 suosnivača Orbánove stranke „Savez mladih demokrata“ Fidesz i jedan je od malo njih iz toga vremena koji su još aktivni. Tih nekoliko ljudi među koje pripada i predsjednik parlamenta László Kövér i zloglasni rasistički publicist Zsolt Bayer s Orbánom čine kliku. Szájer je osim toga bio važan čovjek za umrežavanje u Bruxellesu i zagovornik Orbánove europske politike. Osim toga on je muž Tünde Handó, koja je do nedavno bila najvažnija osoba u mađarskom pravosuđu. Ona je do 2019. bila predsjednica mađarskog Nacionalnog pravosudnog ureda OBH i bitno je utjecala na pravosudnu reformu kojom su sudovi dospjeli pod vladin utjecaj -piše DW.

InačeSzájer je je isticao svoja ultrakonzervativna stajališta te je  vrlo energično zastupao Orbánovu nacionalističku, etnicističku i kršćansko-fundamentalističku ideologiju.

Homofobija je u Mađarskoj od 2010. čvrsti dio vladine politike, a u listopadu je po prvi put Orban homoseksualce usporedio s pedofilima, te je ustvrdio kako  „Oni trebaju pustiti našu djecu na miru.”

EU će postati „novi Sovjetski Savez“, kaže Orbán. On optužuje Europu da želi uspostaviti diktaturu političke korektnosti u kojoj ništa više neće vrijediti kršćanske, tradicionalne i obiteljske vrijednosti, a da lijevo-liberalni europski establišment želi stvoriti ljude bez Boga i identiteta.

Nema se ovome što dodati.

Ilustracija: Oluk

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI