Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Foto: MUP

Kamo za vikend:
HDZ i sateliti sa 76 ruku izglasali rigorozne kazne radi ‘mjera’, a MUP uz to najavljuje za vikend i pojačani nadzor prometa uz ‘maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sve raspoložive uređaje i opremu’

Foto: MUP

Kako smo već pisali ranije danas, u Hrvatskom saboru se glasalo o predloženim izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima se propisuju kazne za nepridržavanje mjera zaštite od zaraze koronavirusom i do visine od vrtoglavih 40 tisuća kuna. HDZ i sateliti su sa svojih 76 ruku imali većinu u Hrvatskom saboru, te su izglasali te promjene zakona, odnosno nove mogućnosti kažnjavanja građana, poduzeća itd.

Tako će se od sutra moći ‘legalno’ kažnjavati građane, čak i u slučajevima ako ‘ovlaštena osoba’ zaključi kako netko nepropisno nosi zaštitnu masku na licu jer mu iz nje viri nos, zašto ‘ovlašteni’  nekome može naplatiti 500 kuna kazne.

Foto: MUP

Uz to, dodatne kazne za ovaj vikend su moguće i zato što MUP javlja kako će provoditi pojačani nadzor prometa za vikend – kontrolirat će se alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel.

-Policija će i ovog vikenda, ali i kontinuirano do kraja godine nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), kao i prekršaje vozača mopeda i motocikala te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. U poduzimanje aktivnosti bit će uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge, uređaji za automatsko očitavanje registarskih pločica i dr. – vele u MUP-u.

Kamo za vikend?

Foto: MUP

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI