Neovisni novinarski portal
9.8.2022.
KRONIKA 112
Ilustracija (Pixabay)

Boži(novi)ć dolazi:
U Lovranu iz privatnog stana policajci rastjerali 14 ljudi, te s 5000 kuna kaznili ‘organizatora privatnog okupljanja’

Ilustracija (Pixabay)

‘Božić dolazi’, jedna je o božićnih pjesama koje se stalno vrte po radio postajama  u ovo doba godine. Ove godine bi se dala prepjevati u ‘Božinović dolazi’…  Naime, u Lovranu je policija ušla na privatno druženje i rastjerala 14 osoba, a ‘organizatoru privatnog okupjanja’ kaznili s 5000 kuna.

Naime, kako javlja MUP, policijski službenici Policijske postaje Opatija dovršili su postupanje nad 14 hrvatskih državljana zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

-Riječ je o osobama, starosti od 21 do 33 godine, koje je policija u utorak, 8. prosinca, nakon dojave građana, oko 22.40 sati zatekla na privatnom okupljanju u Lovranu, a koje je organizirao 30-godišnji hrvatski državljanin. Postupanjem je utvrđeno kako prilikom održavanja  zabave u zatvorenoj prostoriji te osobe se nisu pridržavale propisanih epidemioloških mjera pa je na okupljanju bilo više od deset osoba koje pritom nisu nosile zaštitne maske za lice niti su održavale propisani razmak – pojašnjavaju policajci.

Ilustracija (Pixabay)

Kako kažu dalje, policijski službenici su sve navedene osobe udaljili s okupljanja te je po završetku postupanja, 30-godišnjem organizatoru privatnog okupljanja uručen prekršajni nalog kojim je novčano sankcioniran u visini pet tisuća kuna, sukladno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

-Zbog nenošenja zaštitne maske za lice uručeno mu je i pisano upozorenje, kao i ostaloj 13-orici počinitelja, sukladno provedbi odredbi Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Uz navedeno, četiri osobe su i prekršajno prijavljene u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.- vele u MUP-u.

-U svakom slučaju ovogodišnji i Božić i Nova godina neće biti na tragu onih od prošlih godina.- rekao je danas ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ovaj događaj u Lovranu je u skladu s tom njegovom izjavom.

Ilustracija (Pixabay)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI