Neovisni novinarski portal
22.1.2022.
PRAVDOSUĐE
Bivši ministar poljoprivrede Tolušić izgubio spor protiv novinara Gorana Gazdeka

Bivši ministar poljoprivrede Tolušić izgubio spor protiv novinara Gorana Gazdeka

Općinski sud u Virovitici donio je prvostupanjsku presudu kojom se novinar i potpredsjednik HND-a Goran Gazdek oslobađa optužbi za povredu ugleda i časti bivšeg ministra poljoprivrede i bivšeg potpredsjednika Vlade RH, Tomislava Tolušića, javlja HND čije priopćenje prenosimo. 

Podsjetimo, riječ je o privatnoj tužbi kojom je bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić od urednika portala Virovitica.net i potpredsjednika Hrvatskog novinarskog društva Gorana Gazdeka tražio 180 dnevnih dohodaka (približno 40.000 kuna) za povredu prava osobnosti.

Gazdek je u komentaru rezultata predsjedničkih izbora 23. prosinca 2019. godine Tomislava Tolušića, Ivicu Kirina i Josipa Đakića nazvao kabadahijama u „čvrstom HDZ-ovom pašaluku“ što je toliko uvrijedilo Tolušića da je odlučio tužbom namiriti naknadu za pretrpljene duševne boli.

Uz ovu privatnu tužbu, Tolušić je zbog druga dva članka tužio izdavača portala Virovitica.net od kojeg potražuje 40.000 kuna.

S obzirom na seriju tužbi koji je bivši ministar Tolušić pokrenuo protiv hrvatskih medija ovaj je slučaj u fokusu interesa Hrvatskog novinarskog društva pa su raspravu pratili promatrači strukovne udruge.

Goran Gazdek, osnivač festivala (foto virovitica.net)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI